Mobilna verzija
zu
zu

Kranjec sanje o medalji končal v 1. vožnji, v finalu bo nastopil le Hadalin

alesfevzer.com

Avstrijec Marcel Hirscher vodi po 1. vožnji veleslaloma na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu. Na vrhu sta dva Avstrijca. Michael Schörghofer zaostaja 26 stotink sekunde, francoski izzivalec Alexis Pinturault pa 35 stotink sekunde. Na prvi progi je bilo možno spremljati tri slovenske odstope, v finalu pa bo nastopil le Štefan Hadalin.

Razlike na vrhu po 1. prvi vožnji so majhne, prvih devet uvrščenih za vodilnim Avstrijcem je vpisalo zaostanek manjši od sekunde.

Prvi slovenski nastop je bil pri startni številki 11. Žan Kranjec, najboljši slovenski veleslalomist zadnjih nekaj sezon, se je pognal v boj za kolajno, a so se njegove sanje o vrhunski uvrstitvi, glede na dosežke v tej zimi je upravičeno pogledoval tudi po kolajni, končale že na prvi progi z odstopom. Po njegovi poti sta sledila še dva slovenska predstavnika Miha Hrobat in Martin Čater, ki si je v četrtkovih kvalifikacijah priboril nastop na današnji tekmi.

Edini slovenski finalist bo Štefan Hadalin, ki je za Hirscherjem zaostal 2,40 sekunde za 32. čas. Hadalin bo nastopil po prvi trideseterici nastopajočih, torej ko bodo v ciljni areni že razglasili nosilce kolajn.

Finale bo ob 13. uri.