Mobilna verzija
su
su

Mislite, da Haiti nima alpskih smučarjev? Pomislite še enkrat (video)

Če bi smučala na Krvavcu, ne bi prav nič izstopala. Zato pa je še kako izstopala na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Smučarka pod zastavo Haitija je bila na včerajšnjem veleslalomu zadnja.

Celine Marti je pravzaprav danes Švicarka, živi v Ženevi, zaposlena je kot policistka, v prostem času je prostovoljna gasilka, obenem je tudi učiteljica smučanja.

Vendar 37-letna mati je prišla v Švico s 7 meseci, rojena pa je na Haitiju. In zdaj to karibsko otoško državo predstavlja na smučarskih tekmovanjih.

"Bilo je zelo čustveno. To je na koncu koncev svetovno prvenstvo in jaz predstavljam Haiti, kamor segajo moje korenine," je Celine povedala po koncu veleslalomske tekme, ki jo je končala na zadnjem mestu s skoraj 42 sekundami zaostanka za zmagovalko Tesso Worley.

Vendar Celine Marti je videti kot povsem resna smučarka v primerjavi z njenim rojakom, 53-letnim Jean-Pierrom Royem, ki je v kvalifikacijah za moški veleslalom za zmagovalcem kvalifikacij Nizozemcem Steffanom Winkelhorstom zaostal za minuto, 36 sekund in 65 stotink.