favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

zu
zu
0 16.02.2017 14:04:18

Ani Drev pravljična sedmica, naslov v Francijo

Reuters
Francoska alpska smučarka Tessa Worley je nova veleslalomska svetovna prvakinja.

V švicarskem St. Moritzu je srebrno odličje osvojila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,34), bronasto pa Italijanka Sofia Goggia (+0,74). Slovenka Ana Drev je osvojila sedmo mesto (+1,81), Tina Robnik in Ilka Štuhec sta odstopili v finalni vožnji.

Worleyjeva je s prepričljivo zmago upravičila status favoritinje, saj je v St. Moritz pripotovala kot vodilna veleslalomistka v seštevku discipline v svetovnem pokalu. Vodila je že po prvi vožnji. Francozinja je s startno številko 1 ubrala najhitrejšo linijo ter vodstva več ni izpustila iz rok. Worleyjeva je bila tudi članica francoske ekipe, ki je v St. Moritzu osvojila zlato kolajno v mešani preizkušnji v paralelnem slalomu.

Na svetovnih prvenstvih je osvojila še drugo zlato kolajno v individualnih disciplinah, potem ko je bila svetovna prvakinja v disciplini tudi v Schladmingu leta 2013. Francoske zmage, prve na tem prvenstvu v individualnih disciplinah, ni mogla preprečiti niti zelo dobro razpoložena Američanka Mikaela Shiffrin, ki je bila na prvi progi tretja z zaostankom 72 stotink sekunde. V drugo je uprizorila popoln napad, več kot prepolovila zaostanek, a je bila še vedno prekratka za zmago. Shiffrinova je ZDA prismučala še drugo kolajno v St. Moritzu po smukaškem bronu Lindsey Vonn. Shiffrinova je prva favoritka za zmago na sobotnem slalomu.

Američanka, slalomska specialistka in dvakratna svetovna slalomska šampionka ter olimpijska prvakinja, je osvojila svojo prvo kolajno na največjih tekmovanjih v veleslalomu.

Italijanka Sofia Goggia, druga na prvi progi z zaostankom 48 stotink sekunde, je na drugi progi dobila boj za tretje mesto in bron z rojakinjo Federico Brignone (+0,92), ki ji je pripadla lesena kolajna, četrta je bila tudi po 1. vožnji.



Za Ano Drev je bil današnji dan v znamenju števila sedem, sedma je bila na startu, sedma je bila po 1. vožnji in sedma je bila tudi v končni razvrstitvi. Enaintridesetletnica je s sedmim mestom postavila najboljši dosežek na svetovnih prvenstvih, pred štirimi leti na SP v Schladmingu je bila deseta. Čeprav je za tri mesta izboljšala svojo uvrstitev, pa današnjega sedmega mesta ni bila tako vesela kot desetega pred štirimi leti.

"Rezultat je v slogu te sezone in zanesljivo ni slab, je pa res, da sem se trudila, da bi dosegla še kako mesto višje. Prva vožnja ni bila optimalna, druga vožnja pa se mi ni zdela slaba. Moram biti zadovoljna s tem sedmim mestom, saj jih je danes kar nekaj zelo dobro smučalo. Raven se mi je zdela kar visoka," je prve vtise strnila tekmovalka iz Šmartnega ob Paki, ki v tej zimi še ni stopila na stopničke. Do konca sezone jo čakata še dva veleslaloma, oba v ZDA, Squaw Valley in finale v Aspnu.

Veleslalom je bil tako kot za tekmovalko iz Šmartnega ob Paki zadnja preizkušnja na tem prvenstvu tudi za Ilko Štuhec in Tino Robnik, ki sta odstopili v drugi vožnji in ostali brez uvrstitve. Kljub odstopu in očitnemu razočaranju je bil nastop Robnikove navdušujoč, ko je z 28. mesta na startu na prvi progi vpisala 15. čas, tudi v finalu je bila hitra do odstopa.

Štuhčeva, kljub odstopu, zelo zadovoljna odhaja domov, kjer bo imela kratek premor pred sklepnim bojem sezone za kar tri male kristalne globuse, v smuku, alpski kombinaciji in superveleslalomu. Na prvenstvu je vzela tisto, po kar je prišla, zlato kolajno za naslov svetovne prvakinje v smuku. To bo pokazala tudi na nedeljskem sprejemu v Mariboru.

Do konca prvenstva so na sporedu še tri preizkušnje, v petek moški veleslalom, v soboto ženski slalom in v nedeljo moški slalom.

Članki iz rubrike