sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 15.02.2017 19:45:50

Kazahstanski biatlonci oproščeni suma dopinga

Profimedia
Skupina kazahstanskih biatloncev, ki jih je avstrijska policija pridržala po hišni preiskavi zaradi suma zlorabe nedovoljenih poživil na SP v Hochfilznu, je oproščena dopinga, je sporočila generalna sekretarka Mednarodne biatlonske zveze Nicole Resch.

"Vsi testi so negativni, IBU ne vidi nobenega razloga, da začne disciplinski postopek. Policijska preiskava pa še traja in lahko traja več tednov ali mesecev, zato si dopuščamo pravico, da postopek proti njim začnemo po koncu preiskave. Športniki, ki so trenutno na SP, so čisti," je dejala Reschova.


Avstrijska policija je 8. februarja v taboru kazahstanske reprezentance v Hochfilznu opravila hišno preiskavo zaradi suma zlorabe nedovoljenih poživil. Policija je pri tem zasegla številne medicinske proizvode, zdravila, pa tudi tehnično opremo kazahstanskih reprezentantov.

Policija se je odločila za racijo potem, ko je že januarja dobila posnetke o tem, da so potniki v kombijih na eni od črpalk v Avstriji v smeti vrgli večji karton. Kasneje se je izkazalo, da je bila v kartonu večja količina zdravstvenih pripomočkov, injekcij, ampul, steklenic za infuzijo in drugega materiala. Ob tem je policija v smeteh našla tudi akreditacije z biatlonskega tekmovanja.

Značke: kazahstan, biatlon

Članki iz rubrike