stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 14.02.2017 07:59:11

Opoldne z bronastimi iz Vaila

Grega Wernig
Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v St. Moritzu bo danes v znamenju paralelne preizkušnje mešanih ekip.

Med 16 ekipami, ki se bodo merile za tri kolajne zlato, srebrno in bronasto, bo tudi ekipa Slovenije. V ponedeljek so se z moško alpsko kombinacijo končale hitre discipline, do konca prvenstva bodo na sporedu tekme v tehničnih disciplinah.

Branilci naslova so Avstrijci, ki so na prvenstvu pred dvema letoma v Vailu v velikem finalu premagali Kanado, Švedska pa je v malem finalu premagala Švico za bron. Slovenija je izpadla v 1. krogu tekmovanja, osmini finala, ko so nas izločili Norvežani.

Slovenija se bo za preboj v četrtfinale merila z ekipo Švedske. Slovensko ekipo sestavljajo Saša Brezovnik, Ana Bucik, Maruša Ferk, Štefan Hadalin, Miha Hrobat in Žan Kranjec. V 1. krogu pa jih čakajo višje uvrščeni Švedi Frida Hansdotter, Maria Pietilä-Holmner, Emelie Wikström, Mattias Hargin, Gustav Lundbäck in Andre Myhrer.

Drugi pari so Avstrija - Belgija, Norveška - Češka, Francija - Rusija, Švica - Hrvaška, ZDA - Kanada, Nemčija - Slovaška in Italija - Argentina.

Prvi krog tekmovanja se bo začel ob 12. uri. Mešena paralelna smučarska tekme bo na sporedu zimskih olimpijskih iger, ki bodo čez eno leto v južnokorejskem Pyeongchangu.

Za največji slovenski uspeh na svetovnem prvenstvu je v nedeljo poskrbela Ilka Štuhec z zmago na specialnem smuku in osvojenim naslovom smukaške svetovne prvakinje. Maruša Ferk je bila 23.

Boštjan Kline je moški smuk, ki je bil na skrajšani progi izpeljan za ženskim, končal na sedmem mestu, debitant Miha Hrobat je bil 14., Klemen Kosi je tekmo končal na 24. mestu, Rok Perko je bil 38.

Na ponedeljkovi moški kombinaciji je odlično nastopil Martin Čater, ki je bil na smukaški progi tretji, na slalomski pa je izgubil boj za kolajno in je pristal na 13. mestu. Klemen Kosi je bil 22., Štefan Hadalin pa 28. Na petkovi ženski alpski kombinaciji je Maruša Ferk osvojila osmo mesto, Ilka Štuhec in Ana Bucik sta odstopili, na moškem superveleslalomu sta Martin Čater in Miha Hrobat osvojila 17. in 24. mesto, Boštjan Kline in Klemen Kosi sta odstopila, na ženskem superveleslalomu pa je Ilka Štuhec končala na 11. mestu, Maruša Ferk pa na 30.

Na prvenstvu v St. Moritzu bo v sredo drugi prosti dan, v četrtek sledi ženski veleslalom z novo smukaško svetovno prvakinjo Ilko Štuhec na startu, v petek je na sporedu moški veleslalom, v soboto ženski slalom, prvenstvo se bo končalo v nedeljo z moškim slalomom.

Članki iz rubrike