petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

su
su
6 12.02.2017 20:18:29

Kraljica Ilka zagrabila zlato snežinko (video)

Reuters
Potem ko je Slovenija z zlatim odličjem izpred dveh let iz ameriškega Vaila kraljevala pred vsemi ostalimi, bo zahvaljujoč Ilki Štuhec vsaj še dve leti ostala na prestolu. Ko je govora o ženskem smuku na svetovnih prvenstvih, kakopak.

Šestindvajsetletna Mariborčanka je krono smukaške kraljice torej prevzela od sedem let in pol starejše rojakinje. Da je bilo nepričakovano? Niti približno, Štuhceva je navsezadnje vodilna smukačica v seštevku svetovnega pokala, v tej sezoni pa je zmagala že na treh smukih (dvakrat v Lake Louisu in v Val d'Iseru).

Približno ob pol sedmih je nova slovenska junakinja na trgu Kulm v središču St. Moritza – nasmejana, kot vedno – prejela svoje zlato odličje, že 21. za Slovenijo, če upoštevamo tudi tista, ki so jih slovenske alpske smučarke in smučarji osvojili še pod jugoslovansko zastavo.

stuhec 2 re
Reuters


Tina Maze prednjači z devetimi kolajnami (štirimi zlatimi), Mateja Svet jih je osvojila pet. Po enkrat so na zmagovalnem odru na svetovnih prvenstvih stali Boris Strel, Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Nataša Bokal, Urška Hrovat, Mitja Kunc in danes še Ilka Štuhec.


Kot rečeno, je Štuhčeva za Slovenijo ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem prvenstvu v Vailu osvojila Tina Maze. Da je ena od držav ubranila zlato kolajno, se je zgodilo prvič po letu 2001, ko je Avstrijka Michaela Dorfmeister nasledila Renate Göetschl

stuhec 3 re
Reuters


Slovenija je dobila kraljevsko smučarsko preizkušnjo na zadnjih treh največjih tekmovanjih, saj je Mazejeva tudi aktualna olimpijska prvakinja. Zadnjič je kaj takega uspelo Švicarkam, ko je bila Michela Figini olimpijska, Maria Waliser pa dvakratna svetovna prvakinja.

Slovenski junakinji zime 2016/17 so dvakrat predvajali slovensko himno Zdravljico, najprej takoj po tekmi ob podelitvi šopkov in nato še v središču St. Moritza, ko je dobila svojo prvo snežinko in še to najžlahtnejšo od vseh.

Članki iz rubrike