zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

rp
rp
0 22.01.2017 15:35:07

Ožbolt: Faka ni nihče nikamor silil

Janez Ožbolt
Grega Wernig
Četrtkov Ekipin intervju z Jakovom Fakom, v katerem je dejal, da je v Ruhpolding moral na zahtevo zveze, je pri pristojnih na zvezi pričakovano povzročil nekaj slabe volje.

Vodja panoge Janez Ožbolt, ta je bil tudi tisti, ki je našega najboljšega biatlonca odpeljal na Bavarsko, kategorično zanika, da bi Jakova kdorkoli silil, da mora na tekmo: "Končna odločitev je vedno tekmovalčeva. Jaz in trener Tomaš Kos sva Jakovu predlagala, naj nastopi, da sploh vidimo, kje je, in on se je s tem tudi strinjal. Prisiliti v tekmovanje ga sam zagotovo ne morem, niti ga ne morem za roko vleči na tekmo. Želeli pa smo videti, kam trenutno sodi, saj v tej zimi sploh še ni tekmoval. Neko informacijo smo s tem vendarle dobili."

Dejstvo je, da Jakova ni zraven niti na tekmah v Anterselvi, saj ima spet težave s sinusi. "Spet je rahlo zbolel. Morda je krivo tudi dejstvo, da je tekmoval v Ruhpoldingu, morda tudi ne, tega ne moremo vedeti," pravi Ožbolt.

Dolgoletni reprezentant in udeleženec petih OI je zanikal tudi Fakovo izjavo, da so na zvezo gotovo tudi določeni zunanji pritiski, vendar da bi to morali znati obvladovati. "Zunanji pritiski so lahko del poklica, a da bi kdo od sponzorjev ali kogarkoli drugega pritiskal na nas, da mora Jakov nastopiti, je smešno. Še enkrat pa poudarjam, da sem zadnji človek, ki bi o tem odločal," je še pristavil.



Članki iz rubrike