Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 08.01.2017 14:51:13

Mama Ilke Štuhec: Imela sem mehke noge, bilo je, kot bi šla v kotel

Tit Košir
Bržkone najpomembnejši del ekipe Ilke Štuhec, ki je z desetim mestom na današnjem slalomu v Mariboru dosegla izid kariere v tej disciplini, je mama Darja Črnko, ki je izvrstna serviserka smuči.

Rezultati pričajo sami zase, Štuhčeva se po zmagah v smuku v ospredje prebija tudi v tehničnih disciplinah, čeprav te še vedno niso v ospredju. Blesti v hitrih disciplinah, medtem ko "prave ljubezni" s slalomom nima. A to je bilo danes povsem drugače, z desetim mestom je pokazala, da zna smučati tudi tehnično, do odličnega rezultata pa so jo ponesli tudi številni navijači ob progi.

Po tekmi je bila zadovoljna tudi njena mati in serviserka Darja Črnko. "Ilka je nazaj, se temu reče. Nekaj let je ni bilo, a zdaj se je našla. V ekipi dajemo vsi od sebe 100 odstotkov, ona pa pri tem verjetno kakih 150 in to je to," je povedala Črnkova.

Kljub nedavnim dobrim rezultatom, Štuhčeva je z dobro slalomsko predstavo pred tedni vknjižila zmago tudi v kombinaciji in pokazala, da ni samo smukačica. "Pri nas slalom ni v ospredju, a kadar so na smučišču slabe razmere, naredimo dve ali tri vožnje zraven. Sicer še zdaleč nima takšne količine slalomskih zavojev kot ostale, ampak ko ti gre, ti gre, ne pozabiš kar tako smučati," je povedala Mariborčanka.


Da je Ilka res dobro pripravljena v tej sezoni, je pokazal že kombinacijski slalom v Val d'Iseru sredi decembra, ki je bil res težek, čisto slalomski, ampak tudi tistega je Štuhčeva zmogla.

"Res je, da postajamo konkurenčni v vseh disciplinah, tako je videti, a zdaj se moramo umiriti in se osredotočiti na tiste glavne cilje. Vsekakor ne bomo startali na vseh tekmah," je dejala Črnkova, ki s Štuhčevo izpušča tudi slalom, ki ga bo čez dva dni gostil Flachau.

Posebnega strahu Črnkova pred mariborsko tekmo ni čutila. "Strah me ni bilo pred Mariborom, saj vidite, tekma je vrhunska, publika tudi, to je noro, take tekme ni na svetu. Sem pa imela malo mehke noge na prelomnici, ko sem pogledala v ciljno areno, komaj sem prišla dol, Ilka pa mora dirkati, to je, kot da bi šel v kotel," je o vzdušju pod Pohorjem dejala Črnkova.

Ekipa, poleg Črnkove sta pomembna člena tudi trener Grega Koštomaj in kineziologinja Anja Šešum, zdaj ne bo imela premora. "Hitre discipline imajo vsekakor prednost. Zdaj nas spet čaka nekaj treninga, potem tekme v hitrih disciplinah v treh tednih zaporedoma in to je to. Mogoče bomo šli vmes še na en veleslalom, ampak to bomo še videli," je zaključila Črnkova.

Članki iz rubrike