Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 11.12.2016 16:45:08

Druga tekma v Lillehammerju Stochu, dva Prevca med 10.

Reuters
V malce težjih in nestanovitnih razmerah se je pred kratkim v Lillehammerju končala druga posamična tekma tega konca tedna.

V finalni seriji smo videli nastope treh Slovencev, na srečo pa bolj proti koncu finalistov, saj so vsi zasedli mesta med najboljšo deseterico.

Kot prvi je šel po kostanj v žerjavico Peter Prevc, ki je skakal bolje kot v soboto. V finalni seriji je pristal pri 132. metrih in zasedel četrto mesto, potem ko sta močno napredovala predvsem Daniel Andre Tande in Stefan Kraft, ki sta bila po prvi seriji daleč zadaj. Na koncu je bil Peter 9. 

prevc ap
Arsen Perić

Skoraj tik za njim je bil na vrsti že vodilni v skupnem seštevku Domen Prevc, ki je v prvi seriji v slabših razmerah zmogel do osmega mesta. V drugo je skočil 131,5 metrov in pristal na trenutnem tretjem mestu za Tandejem in Stjernenom, na koncu pa je to zadoščalo za šesto mesto.

domen prevc re
Domen Prevc
Reuters

Prvi, ki je prehitel Tandeja - po prvi seriji je zasedal 23. mesto - je bil Markus Eisenbichler, Kot pa je prvi postavil mejo za uvrstitev na stopničke.

Zadnji od slovenskih orlov pa je presenetljivo skočil Jurij Tepeš, ki je branil drugo mesto po prvi seriji. V finalu je najstarejši član reprezentance zmogel le 124 metrov, kar mu je prineslo končno 16. mesto.

tepes3 gw
Grega Wernig

Zadnji je nastopil Kamil Stoch, ki je komajda ubranil prvo mesto iz prve serije, kar je seveda pomenilo dvojno zmago Poljakov. 

Značke: skoki, prevc, lillehammer

Članki iz rubrike