Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.12.2016 15:16:32

Shiffrinova ostaja slalomska kraljica: Zabeležila že 11. zaporedno zmago!

Profimedia
Mikaela Shiffrin ostaja slalomska kraljica. Američanka je vodila po prvi vožnji, v drugo pa je še povečala prednost za prepričljivo zmago na tretjem slalomu za svetovni pokal v italijanskem Sestrieru.

Olimpijska in svetovna slalomska prvakinja Shiffrinova je tako osvojila še enajsto zmago po vrsti v tej disciplini za neprekinjen niz slalomskih zmag v svetovnem pokalu od februarja 2015. Enaindvajsetletna ameriška alpska smučarka je zmagala na uvodnih dveh slalomih v finskem Leviju in ameriškem Killingtonu. Shiffrinova je vpisala še 23. zmago v svetovnem pokalu, 22. od teh ima prav v slalomu.

Tokrat je sicer v prvi vožnji vodile "le" s prednostjo 12 stotink sekunde pred Slovakinjo Veroniko Velez-Zuzulova, a v finalu ni dovolila presenečenja ter z daleč najhitrejšo vožnjo zmagala s skupno prednostjo 1,09 sekunde. Druga je bila Velez-Zuzulova, s petega mesta po prvi vožnji je na stopničke skočila Švicarka Wendy Holdener (+01,21). Takšna razvrstitev je tudi v posebnem seštevku discipline po treh slalomih v tej sezoni, s Shiffrinovo v trdnem vodstvo s popolnim izkupičkom 300 točk.


Shiffrinova vodi tudi v skupnem seštevku s seštevkom 498 točk, druga je Švicarka Lara Gut (393), ki je tokrat za 28. mesto celo osvojila tri slalomske točke, po prvi vožnji pa ji je kazalo še bolje, tretja Italijanka Sofia Goggia (347), Ilka Štuhec kot najboljša Slovenka je četrta skupno z zbranimi 245 točkami.

Slovenski smučarki Ana Bucik in Maruša Ferk sta ostali brez uvrstitve v Sestrieru. Bucikovi se je pripetila klasična napaka, povozila je količek, Ferkova pa je izgubila ravnotežje in pristala v snegu že v zgornjem delu proge. Tako v Leviju kot v Killingtonu sta Slovenki nastopili v drugi vožnji in bili med dobitnicami točk svetovnega pokala. Bolje gre Ani Drev, ki je na prvih treh veleslalomih dosegla uvrstitvi v prvi deseterici, za veselje slovenskih ljubiteljev smučanja pa je v Lake Louisu z zaporednima smukaškima zmagama poskrbela Mariborčanka Štuhčeva.

Ženska karavana se bo preselila čez mejo v Francijo, kjer bodo v Val d'Iseru ob koncu tedna na sporedu tekme v alpski kombinaciji, smuku in superveleslalomu.

Članki iz rubrike