zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

gv
gv
17 08.12.2016 12:59:13

Šokantne podrobnosti grozljive nesreče skakalcev: hitrost, stran vožnje, stanje vozila, drugi udeleženec

Ernest Prišlič
Arsen Perič/M24.si
Neuradno, a z zanesljivih naslovov je znanih vse več podatkov o prometni nesreči v Planici, v kateri jo je hudo skupil slovenski smučarski skakalec.


Kaj se je dogajalo v nedeljo v Planici? V bližini osrednjega Nordijskega centra je slovenskega smučarskega skakalca zbil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica, šele včeraj pa so o tem dogodku poročali poljski (!) mediji. Slovenska javnost je bila o tem obveščena danes, podrobnosti nesreče pa so bile do zdaj sila skope.

Toda v javnost prihaja vse več šokantnih podrobnosti, med drugim je znano, da je nesrečo povzročil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica, ki naj bi se mu mudilo v službo. Med drugim je prišlo v javnost, da je zaradi časovne stiske slabo očistil vetrobransko steklo, posledično je bila vidljivost precej slaba.

semenic ap
Anže Semenič
Arsen Perić

Na poti v službo je posledično spregledal dva slovenska smučarska skakalca, ki sta se pravilno ogrevala in tekla na levi strani ceste. Povzročitelj je tako zapeljal skrajno levo in z visoko hitrostjo trčil v Ernesta Prišliča, med tem ko se je njegovemu reprezentančnemu kolegu trku čudežno uspelo izogniti. Identiteta slednjega je bila sprva neznanka, neuradni, a zanesljivi viri pa so nam pojasnili, da je šlo za člana A reprezentance Anžeta Semeniča.

Semenič je bil po dogodku močno pretresen, a na srečo jo je odnesel brez praske, manj sreče pa je imel Prišlič. 23-letni slovenski smučarski skakalec že od nedelje v umetni komi leži v ljubljanskem kliničnem centru, saj ima možganske krvavitve, njegovo stanje pa naj bi bilo resno, a ni v življenjski nevarnosti. Poleg tega je ob trku utrpel še zlom golenice, počeno pa ima tudi očesno dno. Z umetno komo želijo predvsem ublažiti zatekanje možganov in krvavitve, v takšnem stanju pa naj bi ga ohranjali vsaj še 14 dni.

Članki iz rubrike