roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika bo tekla na vodik? Vila ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 05.08.2016 21:02:03

V Kitzbühlu odslej tudi za evropski pokal

Prireditelji smukaške tekme v prestižnem Kitzbühlu so sprejeli odločitev: v prihodnje se bodo tam dokazovali tudi tekmovalci v evropskem pokalu.

Čeprav poletje in čas tik pred poletnimi olimpijskimi igrami ponavadi nista najbolj primerna za novice, povezane s smučanjem, so za eno poskrbeli prireditelji prestižne smukaške tekme v avstrijskem Kitzbühlu. Sporočili so, da bodo odslej na strmini Streif tekmovali tudi tekmovalci v evropskem pokalu.

Kitzbühlski smučarski klub bo prvič v zgodovini pripravil tudi tekmo v smuku za evropski pokal, ki bo na sporedu 16. januarja 2017, dan po koncu spektakla za svetovni pokal pod Streifom, ki je vsako leto eden vrhuncev sezone.



"Prihodnji zvezdniki smučanja se bodo lahko tako spoznali z našim Streifom in ga okusili," je novost pospremil vodja organizacijskega dobra tekme v Kitzbühlu Michael Huber.

Novost ima sicer nekaj omejitev: smukači v evropskem pokalu bodo tekmovali na skrajšani progi s startom pod Mišnico, poleg tega pa tekme na tej ravni tekmovanja ne bodo vsako leto, ampak na dve leti.

Članki iz rubrike