sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 02.02.2016 08:00:02

Noriaki Kasai: Hčerka pomembnejša od stopničk

Reuters
Legendarni 43-letni japonski skakalec je v soboto zjutraj prvič postal oče. Popoldne je že tekmoval v svetovnem pokalu in zasedel četrto mesto, dan pozneje pa še 58. v tem tekmovanju stal na zmagovalnem odru.

Vrhunec zadnjega konca tedna v Saporu za Noriakija vseeno nista bila tretje in četrto mesto, pač pa dejstvo, da se mu rodila hči, ki je njegov prvi otrok. "V soboto ob 3.50 je bil najin otrok končno rojen. Tehta 3060 gramov! Mama in otrok sta zdrava. Naša družina ima zdaj enega člana več," je zapisal na svojem blogu.

Japonski veteran je sicer prav v času SP v poletih na Kulmu, ki ga je končal na petem mestu, ostal brez svoje mlajše sestre Kumiko, ki je umrla v 38. letu starosti. Od 16. leta starosti jo je mučila aplastična anemija, od maja lani je bila v komi. Noriaki je že leta 1997 na tragičen način ostal brez mame, ki je umrla v požaru.

Prav v Saporu je skakalec, ki v svetovnem pokalu tekmuje že od leta 1989, prejel nagrado s strani Guinnessove knjige rekordov. To si je prislužil zaradi 490 nastopov v svetovnem pokalu in 12 nastopov na svetovnih prvenstvih. Skupaj z ruskim sankačem Albertom Demčenkom je rekorder tudi po sedmih udeležbah na zimskih OI. S srebrom in bronom na zadnjih igrah v Sočiju je postal najstarejši dobitnik odličja na zimskih OI, takrat star 41 let in 258 dni.

Prav tako je tudi najstarejši zmagovalec tekme za svetovni pokal, ob zadnji zmagi v Kuusamu je bil star 42 let in 176 dni, to mu je uspelo 22 let in 252 dni po njegovi prvi zmagi. V nedeljo je s 43 leti in 239 dnevi s tretjim mestom še izboljšal rekord za najstarejšega skakalca na zmagovalnem odru.

Članki iz rubrike