Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.01.2016 17:21:28

Peter Prevc: Modul v glavi bom vklopil na počitek

Reuters
Svetovni prvak Peter Prevc je bil najboljši posameznik na SP v smučarskih poletih na Kulmu tudi na ekipni tekmi, pred katero je bila Slovenija v vlogi favoritov za medalje. Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Anže Lanišek pa so na koncu zaostali za Norveško, Nemčijo in gostiteljico Avstrijo.

"Sam sem dobro skakal, v prvi seriji sem imel nekaj težav v preletu z levo smučko. V drugem sem to popravil, vendar ni bilo 240 m," je svoj uspešen nastop ponovno s kančkom samokritike pospremil Prevc in dodal "Letalnica je in ena napaka na njej stane 50 m, žal se nam je to pripetilo, mislim, da bo to šola za vse. Za Laniška je to prvo SP v poletih, včeraj je bil 12. Za nekoga, ki je tako mlad, znajo biti štirje dnevi na letalnici psihično zelo naporni in mu nimam česa očitati."

Zelo se je pripravljal tudi na ekipno tekmo: "Veliko je bilo v glavi pred današnjo tekmo, zelo sem bil osredotočen na ekipno tekmo in šele danes, ko se bom peljal domov, se bom lahko posvetil temu prvenstvu in spominom nanj. Danes bom v glavi vklopil modul na počitek, v petek se znova zaženem, vmes bom vzdrževal le kondicijo, saj je pred nami še dva meseca tekmovalne sezone. Do konca se bo še veliko dogajalo, čeprav ni več velikega tekmovanja, zanimivo bo in bomo veliko potovali. Kje je še Planica v drugi polovici marca, sam grem korak za korakom."

Kranjec je bil drugi v slovenski ekipi in edini, ki je poleg Prevca presegel 200 m. "Z današnjima poletoma sem zadovoljen, odlična sta bila za moje trenutne sposobnosti. Kot celota pa nismo najbolje delovali, mogoče je bila tudi zaletna rampa prenizko postavljena glede na razmere in sneženje, zato je bilo veliko ponesrečenih skokov. Za mano je prvi vikend po poškodbi, ko ni bilo večjih napak in sem ponavljal dobre skoke in z veseljem nadaljujem tekme v svetovnem pokalu," je dejal Kranjec.

"Kot najhujša nočna mora. To lahko povem za danes o tem, kar sem sam napravil. Skoki niso bili na želeni ravni. Kot da bi prišel devetletnik na velikanko. Na napakah se učimo, veliko prvenstev je še pred nami. Vsi štirje bi morali skočiti vrhunsko, Peter je to storil, tudi Robi, za kaj več pa se ni izšlo," je bil razočaran novinec na SP v poletih Lanišek.

Članki iz rubrike