pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

zu
zu
0 17.01.2016 13:12:01

Ana Drev do prvih stopničk v karieri!

Ana Drev je na veleslalomu v Flachauu po prvi vožnji vodila, na koncu pa je osvojila drugo mesto.

Tekmovalka iz Šmartnega ob Paki je vodila po prvi vožnji, v finalu pa je ob prihodu v cilj za 94 stotink sekunde zaostala le za Nemko Viktorio Rebensburg, ki je zmagala. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Federici Brignone (+0,99).

Drevova je kot edina Slovenka nastopila v finalu. Tridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki, ki tekmuje le v veleslalomu, je osvojila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu, pred tem je bila najboljša sedma, decembra na veleslalomu v Courchevelu.

"Zelo smo veseli. Za to se dela, za to se trenira, super, da ji je uspelo. Je v zelo dobri formi, obdržala je formo iz Lienza, tudi naslednjo tekmo, ko je nastopila, je znova vodila po prvi vožnji. V finalu je imela zelo slabe razmere, imela jih je sicer tudi Rebensburgova. Komaj čakamo naslednje tekme," je bil z razpletom tekme zadovoljen glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline za svetovni pokal Denis Šteharnik.

Drevova je v odlično formo prišla tik pred slovenskim vrhuncem sezone, tekmovanjem za zlato lisico v Mariboru. Veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark bo 30. januarja, slalom pa 31.

Drevova je še drugič zapored v tej sezoni po odlični in napadalni vožnji vodila po prvi vožnji. V Lienzu je vodila po prvi vožnji, v finalu pa je po napaki v zgornjem delu proge odstopila. V Flachauu si te napake ni privoščila. Nastopila je kot zadnja na startu ter, kljub nekoliko previdnejši vožnji, na koncu vendarle skočila na svoje prve stopničke, ki jim je bila tako blizu že v Lienzu.

Rebensburgova je bila zelo dobra že v prvi vožnji na progi poimenovani po avstrijskem smučarskem asu Hermannu Maierju. Takrat je za Slovenko zaostala le štiri stotinke sekunde. V finalu se je odlično odrezala Brignonejeva, ki je bila na prvi progi z zaostankom 77 stotink sekunde peta. Italijanka je zmagala na uvodnem veleslalomu v Söldnu.

Avstrijka Eva-Maria Brem, zmagovalka veleslaloma v Courchevelu, tretja na prvi progi, je v finalu zdrsnila na četrto mesto, kar pa je še vedno bilo dovolj za prevzem vodstva v posebnem seštevku discipline. Po ponesrečenem nastopu, zasedla je komaj 19. mesto, je Švicarka Lara Gut, zmagovalka veleslalomov v Lienzu in v Aspnu, pristala na drugem mestu z zaostankom 30 točk. Gutova sicer še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala in je še povečala vodstvo, potem ko je prva izzivalka Američanka Lindsey Vonn odstopila v finalu.

Na startu prve vožnje so bile še tri Slovenke, ki pa so bile prepočasne za trideseterico in finalno vožnjo. Katarina Lavtar je s startno številko 31 zasedla končno 39. mesto (+2,91), Tina Robnik je s startno številko 55 nazadnje bila 42. (+3,30), sedemnajstletna Meta Horvat pa je s startno številko 56 zasedla končno 51. mesto (+3,64).

Značke: ana-drev, smučanje

Članki iz rubrike