Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zu
zu
0 29.12.2015 19:18:34

Prevčeva velika smola z vetrom (in nemško žirijo?)

Reuters
Peter Prevc je na uvodni tekmi novoletne turneje v Oberstdorfu osvojil tretje mesto, in to s kar precej grenkim priokusom.

Petru Prevcu je po prvi seriji sicer odlično kazalo, v drugi pa mu jo je nekoliko zagodel veter, zaradi česar je na koncu osvojil tretje mesto. Naslednja tekma turneje štirih skakalnic bo v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bodo že v četrtek na sporedu kvalifikacije.

Prevc je v prvi seriji, v kateri so imeli vsi skakalci približno enake razmere, pometel s konkurenco in si priskakal veliko prednost pred finalom. Zmaga je bila na pomolu, povečanje prednosti v boju za veliki kristalni globus prav tako, da o potegovanju za zmago v skupnem seštevku turneje sploh ne govorimo. 


Toda v finalni seriji so se stvari precej zasukale, na eni strani zaradi vetra, ki je resnično pustil na cedilu zadnje štiri nastopajoče na čelu s Prevcem oziroma jim je celo močno škodoval. Na drugi strani pa tudi zaradi žirije, ki je na domači tekmi aktualnega zmagovalca svetovnega pokala Severina Freunda izvedla kar premeteno igrico.

Nemca, ki je napadal iz ozadja, so v precej boljših razmerah spustili z zelo nizkega zaletišča in mu priskrbeli toliko točkovnega dodatka, da je bil za Prevca v danih okoliščinah neulovljiv. Slovenec je sicer skočil neprimerno bolje od treh tekmovalcev pred njim, a vseeno premalo za zmago in tudi premalo za drugo mesto.

Po prvi tekmi tako za vse večjim rivalom Freundom zaostaja 7,3 točke, kar bo v boju za skupno zmago na turneji štirih skakalnic seveda skušal nadoknaditi že na novega leta. So se pa, če jih je kdo sanjal, že razblinile sanje o zgodovinski slovenski zmagi na vseh štirih tekmah.    

Značke: skoki, prevc

Članki iz rubrike