nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.10.2015 11:26:18

Planica ostaja v koledarju svetovnega pokala v poletih

Arsen Perić
Ta konec tedna se je v Zürichu končalo jesensko srečanje strokovnih odborov pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis). Planica je prvo preizkušnjo za kandidaturo za svetovni prvenstvi v nordijskem smučanju in polete dobro prestala, prav tako pa za polete ostaja v koledarju svetovnega pokala tudi za sezono 2016/17.

Na predstavitvi pred 12 strokovnjaki Fisa za različna področja, ki se dotikajo organizacije in priprave svetovnega prvenstva, so s strani Smučarske zveze Slovenije sodelovali predsednik Enzo Smrekar, direktor SZS Jurij Žurej, direktor zavoda za šport Planica Jelko Gros, ambasador kandidature Franci Petek in tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc.

V predstavitvi, ki je trajala skoraj dve uri, so člani ekipe predstavili več kot 200 strani dolg dokument podrobnosti o organizaciji svetovnega prvenstva. Predstavniki Fisa so predstavitev pohvalili in predstavili naslednje korake. Hkrati je bila Planica spet uvrščena na preliminarni koledar za sezono 2016/17, ko bo znova gostila finale svetovnega pokala na letalnici bratov Gorišek. Finale bo v prihajajoči sezoni v Planici na sporedu od med 18. in 20. marcem 2016.

Značke: planica, szs

Članki iz rubrike