Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 06.02.2015 22:53:37

Maze: Odločitev bo padla julija

Reuters
Zlata kolajna v smuku je bila tista, ki je bila pri Tini med najbolj želenimi na tem svetovnem prvenstvu. In zdaj jo ima.

Po tekmi nismo videli takega izbruha veselja kot po srebru v torek, vendar je Tina to namerno potlačila, ker je bila to šele druga tekma od njenih petih na tem svetovnem prvenstvu. In še veliko lahko pokaže.

"Počutim se super. Zmaga na olimpijskih igrah in zdaj še zmaga na svetovnem prvenstvu. To je res nekaj izjemnega. Sploh na tej progi, ki mi je predstavljala velik izziv, na koncu pa mi je le uspelo. Vzdušje v ciljni areni je bilo ravno tako fantastično, saj je bilo veliko navijačev. Lepo je biti v Ameriki in tu tekmovati z Lindsey. Vemo, kakšni so dvoboji med nama dvema. Zmagati na tekmi svetovnega prvenstva je res velika stvar," je dejala Tina.

Toda zakaj je zlato v smuku v Beaver Creeku zanjo tako pomembno? "Sezono sem začela z zmago v Lake Louisu, potem pa ni šlo več tako dobro, posebej ne v Cortini in St. Moritzu. Tukaj pa sem se končno spoprijateljila s progo. In ko mi to uspe, potem zame ni ovir." Zavedala se je, da je delala napake. "V spodnjem delu, ob skoku, sem bila daleč od idealne linije in mislila sem si, da to ne bo dovolj za zlato kolajno. Ampak na koncu se je izšlo. Brez napak bi bilo seveda še boljše, toda kaj naj se zdaj pritožujem, ko imam zlato v žepu. Vedela sem, da Anna smuča zelo dobro in da je ona tista, ki jo moram danes premagati. Lindsey na treningu ni šlo, kljub vsemu pa bi lahko slavila. Ampak imela sem občutek, da je danes Anna tista."



Ali Tina zdaj razmišlja o petih kolajnah? "Še preden sem prišla v Beaver Creek, sem vedela, da lahko osvojim kolajno v vseh disciplinah, vendar nima nobenega smisla, da bi se s tem obremenjevala. Upam, da mi uspe." Kako pa je videla vožnjo Vonnove? "Z Anno sva skupaj gledali Lindseyjino vožnjo in pri drugem vmesnem času sem vedela, da bo moj čas dovolj za zlato. Toliko je zaostajala že v srednjem delu, da sem vedela, kljub temu, da je odlična v drsenju, da me ne more prehiteti."

Tina je tudi najstarejša zmagovalka na svetovnem prvenstvu v zgodovini. "Oh, nočem biti to, ampak sploh se ne počutim staro. Stara sem toliko, kot sem, ampak imam še vedno zelo veliko energije. Moja velika prednost je, da nisem bila nikoli poškodovana," je še povedala Tina, ki je priznala, da je bila v karieri pri smuku vedno precej nazadnjaška in ni nikoli tvegala toliko, kot bi lahko. "Raje sem ostala zdrava kot hitra, zato nikoli nisem tvegala preveč. Poleg tega pa v Sloveniji ni smukaških prog, tako da sem potrebovala veliko časa, da sem se naučila. Posebej pa, da sem se znebila strahu, ki pride s hitrostjo."

In še o koncu kariere? Bo smučala do naslednjih olimpijskih iger? "O tem ne razmišljam, saj sem zdaj osredotočena na svetovno prvenstvo, potem pa bom zbrana za drugi del svetovnega pokala. Po tej sezoni pa bom razmislila. Odločitev bo padla julija," je včeraj zadovoljno zaključila kraljica alpskega smučanja.

Članki iz rubrike