IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
8 24.02.2024 08:53:08

Tamara Zidanšek kot je ne poznate: "Sprva sem to tolerirala, a vseeno sva se velikokrat stepla!

Martin Metelko
Tisti, ki je ni poznal, po juniju 2021, ko se je Tamara Zidanšek prebila v polfinale pariškega grand slama in poskrbela za najboljši teniški dosežek v samostojni Sloveniji, tega ni mogel več trditi. Teniško igralko iz Slovenskih Konjic, ki se najbolje znajde na peščeni podlagi, smo tokrat ob srkanju čaja uspeli oddaljiti od njenega poklica, zunaj katerega umirjeni in hkrati energični mladenki ni prav nikoli dolgčas.

Tamara Zidanšek je prvorojenka takrat 22-letne Lidije, sicer pravnice, danes pa sodnice, in devet let starejšega Boža, inženirja, danes učitelja tehničnega pouka in računalništva, nekoč pa tudi matematike in fizike.

tamara zidanšek 24 mm
Martin Metelko

Naša tenisačica ne prihaja iz izrazito športne družine, saj sta njena starša že vrsto let ljubiteljsko veliko bolj zapisana glasbi. Oče še danes igra trobento v godbi na pihala, mama igra kitaro, klavir in bobne, naša sogovornica pa se, kot pravi sama, z glasbenim genom ne more ravno pohvaliti. 


"Ko sem zagledala žogo, je bilo to to," je dejala z nasmeškom in dodala, da je zelo rada igrala košarko in nogomet, preizkusila pa se je tudi v atletiki. "Imela sem veliko svobode, moje otroštvo je bilo veselo," se je spominjala v intervjuju v rubriki Povabilo na kavo.

tamara zidanšek 24 mm
Martin Metelko

Zidanškovi so se pet let po Tamarinem rojstvu "okrepili" še s Primožem, ki se je zapisal golfu, danes pa je študent programiranja. "Ko sva bila otroka, sva se veliko tepla," je brez zadržkov priznala v smehu in skomignila z rameni: "Bil je hitre jeze in me je ves čas izzival. Dokler sem bila še močnejša, sem sprva to še tolerirala, a velikokrat sva se vseeno stepla (smeh). Pozneje se je umiril, najini prepiri so se končali in nastopil je čas miroljubnosti," je opisala otroški odnos z mlajšim bratom.

Celoten pogovor s Tamaro Zidanšek si lahko preberete v sobotni tiskani izdaji EkipeSN ali v spletni različici našega časnika.

Članki iz rubrike