IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 27.01.2024 16:29:27

Kegl peti na OP Avstralije med gluhimi igralci

Marino Kegl se je lani prebil do finala, tudi letos ima visoke ambicije.
ZSIS.SI
Najboljši slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu za gluhe v posamični konkurenci osvojil peto mesto, so sporočili iz krovne Zveze za šport invalidov - Slovenskega paralimpijskega komiteja. Kegl je bil tretji v svoji skupini, po zmagi nad Ekvadorcem Andresom Vazquezom pa je bil peti.

Osem povabljenih igralcev na OP Avstralije so z žrebom razdelili v dve predtekmovalni skupini. Kegl je v skupini A igral z Indijcem Prithvijem Sekharjem, Francozom Olivierjem Gravom in Britancem Esahom Hayatom.

Z Indijcem je izgubil v dveh nizih, s Francozom je klonil v treh nizih, v tretji tekmi pa je premagal Hayata s 7:5, 6:4.

V zadnji tekmi posamičnega dela je igral še proti Ekvadorcu Vazquezu, ki je bil tretji v skupini B. Slovenski igralec je zmagal s 3:6, 6:3, 10:4 in tako zasedel končno peto mesto.



Za zmago se bosta pomerila Sekhar, ki je na tekmovanju prvi nosilec, ter Madžar Gabor Mathe. Indijec je v polfinalu ugnal Francoza Mikaela Laurenta, Madžar pa njegovega rojaka Grava.

Prav Grave je Keglov partner v igri dvojic, francosko-slovenska naveza je izgubila z dvojico Sekhar/Flindell, premagala pa par Laurent/Vazquez. Kegla in Grava v noči na nedeljo čaka še dvoboj s Hayatom in Mathejem.

Letos Kegla od večjih tekmovanj po Melbournu čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi teniški igralci pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.

Značke: šport, invalidi, tenis

Članki iz rubrike