IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 23.01.2024 11:31:49

Đoković in Gauff v polfinalu OP Avstralije

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković in Američanka Coco Gauff sta se prva uvrstila v polfinale uvodnega turnirja za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V uvodnem četrtfinalnem dvoboju v ženski konkurenci je Gauff ugnala Ukrajinko Marto Kostjuk. Đoković je bil nato boljši od Američana Taylorja Fritza.

Đoković je v hudi vročini kljuboval borbenosti Fritza in na koncu slavil s 7:6 (3), 4:6, 6:2 in 6:3 po treh urah in 45 minutah dvoboja, s tem je še bližje na poti do rekordnega 25. naslova za grand slam.

Le še dve zmagi je Srb zdaj oddaljen od statusa edinega igralca v zgodovini, ki je osvojil toliko naslovov na turnirjih za veliki slam. Đokovič je s 24. naslovi izenačen z Avstralko Margaret Court. V moškem tenisu je že nekaj časa sam na vrhu, dva več ima od Španca Rafaela Nadala in štiri od Švicarja Rogerja Federerja.

"Bilo je izredno vroče, ko je še bilo sonce. Fizično in čustveno zelo izčrpavajoče. Velik aplavz Fritzu za odlično predstavo danes in na tem turnirju," je po dvoboju dejal prvi igralce s svetovne teniške lestvice.

Srb je v dvoboju proti 12. nosilcu vstopil s popolnim izkupičkom 8:0, a se je tokrat namučil že v prvem napornem nizu, ki je trajal 84 minut. Fritz je v drugem nizu Đokoviću takoj odvzel servis, niz pa na koncu tudi dobil. A Srb je nato zaigral veliko bolje, v tretjem nizu je prvič odvzel servis tekmecu in ga tudi prepričljivo dobil, podobno pa je nadaljeval še v zadnjem.

V polfinalu bo igral z zmagovalcem dvoboja med četrtim nosilcem, Italijanom Jannikom Sinnerjem, in petim nosilcem, Rusom Andrejem Rubljovom.

Gauff, četrta nosilka uvodnega turnirja za veliki slam, je bila s 7:6 (6), 6:7 (3) in 6:2 boljša od Ukrajinke. A potem ko se je 19-letnica v dobri formi prebila do četrtfinala, danes še zdaleč ni bila prepričljiva. Imela je težave na servisu in zapravila kar nekaj priložnosti.


"Srečna sem, resnično ponosna na današnjo borbo. Marta je težka tekmica. Danes sem se res borila in na igrišču pustila vse," je dejala Gauff. Ta se sicer v prejšnjih štirih poskusih ni nikoli prebila v četrti krog v Melbourne Parku.

A tudi Ukrajinki danes ni šlo po načrtih. V prvem nizu je že vodila s 5:1 in nato po podaljšani igri izgubila, igralki pa sta skupaj storili kar 107 neizsiljenih napak.

Gauff je z zmago podaljšala svoj letošnji niz neporaženosti na deset tekem, pred tem je zmagala tudi na turnirju v Aucklandu. V polfinalu se bo merila z zmagovalko dvoboja med drugo nosilko Arino Sabalenko iz Belorusije in deveto nosilko, Čehinjo Barboro Krejčikovo.

* OP Avstralije, četrtfinale:
- moški:
Novak Đoković (Srb/1) - Taylor Fritz (ZDA/12) 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3;

-ženske:
Coco Gauff (ZDA/4) - Marta Kostjuk (Ukr) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike