cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 15.09.2023 19:22:57

Po prvem dnevu Davisovega pokala v Ljubljani rezultat 1:1

alesfevzer.com
Po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala druge svetovne skupine med Slovenijo in Luksemburgom v Ljubljani je rezultat izenačen na 1:1. Točki sta osvojila prvorangirana igralca obeh reprezentanc.

V uvodni partiji v teniškem centru Tivoli je moral Bor Artnak priznati premoč Alexu Knaffu, ki je po dveh urah in pol igre slavil s 3:6, 7:6 (5) in 6:2, nato pa je bil Blaž Rola boljši od Chrisa Rodescha s 7:6 (3) in 6:2.

V soboto je najprej na vrsti obračun dvojic, nato pa bosta po potrebi na sporedu še dva posamična obračuna. Zmagovalec dvoboja potrebuje tri zmage.

"Jezen sem, ker sem imel rezultat in igro v svojih rokah, vendar sem tekmeca spustil nazaj v igro in na koncu izgubil. Na srečo je Rola nato odigral, kot smo od njega pričakovali, in izenačil rezultat," je povedal 19-letni Bor Artnak.

Bolj razpoložen za pogovor z novinarji je bil veteran v izbrani vrsti, 32-letni Blaž Rola. "Vedeli smo, da bomo igrali dva dni in da sta ekipi zelo izenačeni, tako da me rezultat 1:1 po prvih dveh dvobojih ne preseneča. Sigurno bi bilo ugodneje imeti prednost 2:0, toda prepričan sem, da imamo dovolj kakovosti, da v soboto dobimo dva dvoboja," je dejal Rola.

Poleg Artnaka in Role je kapetan Slovenije Grega Žemlja v izbrano vrsto poklical še Sebastiana Dominka, ki je predviden za igri parov, ter Matica Križnika.

Kapetan je po koncu prvega dneva razmišljal podobno kot Rola. Zadovoljen je bil s predstavo Ptujčana, nekoliko manj z igro Litijana. "Glede na to, da so igralci zelo izenačeni, je rezultat povsem pričakovan. Zdaj moramo vse sile usmeriti v igro dvojic, ki je v takih primerih velikokrat odločilna," je dejal Grega Žemlja.


Uvodna partija parov drugega dne se bo v teniškem centru Tivoli začela ob 11. uri.

Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani s 3:2. Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v kvalifikacijah za nastop v 1. svetovni skupini v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci z 0:4.

Slovenija - Luksemburg 1:1
- petek, 15. september:
Bor Artnak - Alex Knaff 6:3, 6:7 (5), 2:6
Blaž Rola - Chris Rodesch 7:6 (3), 6:2

- sobota, 16. september:
Sebastian Dominko/Blaž Rola - Alex Knaff/Chris Rodesch
Blaž Rola - Alex Knaff
Bor Artnak - Chris Rodesch

Značke: tenis, davisov pokal

Članki iz rubrike