državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

tu
tu
0 31.08.2023 07:48:31

Zaslužila si je vsak cent! Juvanova v tretjem krogu ZDA, ta uspeh pa ji je prinesel lepo finančno nagrado!

alesfevzer.com
Kaji Juvan se je na teniškem turnirju v New Yorku uspelo uvrstiti v tretji krog.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan, ki se je na zadnji grand slam sezone v New Yorku prebila skozi kvalifikacije, je bila uspešna tudi v drugem krogu. Postala je prva Slovenka po Katarini Srebotnik leta 2008, ki se je na odprtem prvenstvu ZDA prebila v tretji krog. Tam se bo pomerila s številko 1 in z branilko naslova, Poljakinjo Igo Swiatek.

Juvan je z uspehom obenem postala skupno šele četrta Slovenka v tretjem krogu OP ZDA. Pred njo in Srebotnik je to uspelo le še legendarni Mimi Jaušovec (1976, 1983), Maji Matevžič (2001) in Tini Pisnik (2003).

Uvrstitev v tretji krog ji je prinesla tudi lepo finančno nagrado. Po javno dostopnih podatkih je Juvanova zaslužila 175 tisoč evrov, v primeru novega uspeha in uvrstitve v osmino finala pa bo njen račun bogatejši za 260 tisoč evrov.

Obljubim, da se bom borila še naprej
"Zelo sem vesela, da mi je uspelo še enkrat uspešno preskočiti oviro. Mislim, da je zdaj že kar veliko tekem za menoj, ki so spisale neverjetno zgodbo," je iz New Yorka po velikem uspehu sporočila Juvan.



Kot je dodala, je zadovoljna, da je še v igri in še lahko igra. "Res sem vesela, da sem še tu in še lahko igram in verjamem, da mi gre lahko tako dobro tudi še naprej. Res sem vesela, da se mi je uspelo tako dobro boriti in obljubim, da se bom borila še naprej," je dodala 22-letna Ljubljančanka, ki ji bo v tretjem krogu na drugi strani mreže stala prva igralka sveta in prijateljica še z mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, Swiatek.

S poljsko tekmico sta se pred šestimi leti med drugim pomerili tudi v polfinalu mladinskega OP ZDA in vse od takrat sta prijateljici. Na olimpijskih igrah mladih 2018 v Argentini je nato Juvan zmagala tako med posameznicami kot v dvojicah v paru s Swiatek.

Na profesionalni turneji pa je 22-letna Poljakinja dobila oba medsebojna obračuna proti Juvan, nazadnje v prvem krogu Roland Garrosa leta 2021. Odtlej se tekmici nista več pomerili.

Swiatek je v drugem krogu izločila Avstralko Darjo Saville s 6:3 in 6:4.

Značke: tenis, juvan, op-zda

Članki iz rubrike