državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

(tzs)
(tzs)
0 24.08.2023 10:25:31

Tamara in Kaja z lahkoto

Tamara Zidanšek
Profimedia
Tamara Zidanšek, 119. igralka sveta in najvišje uvrščena slovenska igralka, je uspešno začela kvalifikacije za zadnji grand slam sezone v New Yorku.

V prvem krogu kvalifikacij je v dveh nizih brez težav s 6:1 in 6:1 premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo (230. na WTT). Dvoboj je trajal zgolj uro in tri minute. Konjičanka se bo v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev na glavni del turnirja danes pomerila s 26-letno Slovakinjo Rebecco Šramkovo, 153. igralko na lestvici WTT. Ta je bila v prvem krogu s 6:4 in 6:4 boljša od Uzbekistanke Nigine Abduraimove (197.). Zidanškova in Šramkova sta se edinkrat srečali pred sedmimi leti na turnirju ITF na Madžarskem, z 2:1 je takrat slavila Slovenka.



Tamara je na OP ZDA najdlje prišla pred dvema letoma, ko je izpadla v 2. krogu proti Belorusinji Arini Sabalenka, trenutno drugi igralki sveta. Lani je morala v 1. krogu po treh nizih priznati premoč Američanki Elizabeth Mandlik.



Kvalifikacije za glavni del turnirja je sinoči po slovenskem času začela tudi Kaja Juvan. Ta je v prvem krogu lopar prekrižala z 29-letno Brazilko Lauro Pigossi, ki je na lestvici WTT uvrščena 14 mest višje od Ljubljančanke (132:146). Igralki sta se prvič merili marca letos na pesku v mehiškem San Luisu, z 2:1 v nizih je bila boljša Juvanova. Tako je bilo tudi tokrat, ko je po uri in pol slavila s 7:6 (4) in 6:2. Tekmica 22-letnice v drugem kvalifikacijskem krogu bo 28-letna Japonka Haruka Kaji, ki na lestvici WTA zaseda 222. mesto.



V Davisovem pokalu z Luksemburgom

V času turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana bo v Ljubljani na igriščih v parku Tivoli potekal tudi dvoboj druge evro-afriške skupine v Davisovem pokalu med Slovenijo in Luksemburgom. Reprezentančni obračun bo na sporedu 15. in 16. septembra. Kapetan Grega Žemlja je v reprezentanco vpoklical Blaža Rolo (466. na lestvici ATP), Bora Artnaka (604. ATP), Sebastiana Dominka (1334. ATP) in Matica Križnika (38. ITF Juniors).



"Pričakujem tesne dvoboje, tako v posamični konkurenci kot v igri dvojic. Vsi naši igralci imajo za seboj uspešno poletje in dobre rezultate. Verjamem, da nas čakajo zanimivi in kakovostni dvoboji. Kot smo v zadnjih letih že vajeni, bo naš dvoboj sovpadal s turnirjem WTA, tako da si lahko obetamo pravi teniški teden," je za spletno stran domače teniške zveze povedal Žemlja.



"Prihajajoči dvoboj v Davisovem pokalu zame prihaja v pravem trenutku. Sovpada namreč s koledarjem, ki ga imam. Je namreč med dvema turnirjema serije Challenger v Avstriji. Ponovno imam priložnost igrati doma, v bližini. Takšno izkušnjo sem imel poleti v Umagu, ko je bila podpora s tribune res ogromna. Bilo je res nepozabno. Podpore, ki sem jo dobil v Umagu se ne da opisati. Prav zaradi tega je igranje in zmagovanje doma nekaj posebnega. Upam, da bo tako tudi tokrat. Všeč mi je, da je istočasno tudi turnir WTA. Vabim vse na naše dvoboje. Da ustvarimo skupaj navijaško vzdušje, ki ga lahko občutimo ob tekmah državne reprezentance. Moja naloga je, da se na tekmovanje ustrezno pripravim. Upam, da bomo igrali dobro in da se bomo na koncu veselili zmage," je dejal najizkušenejši igralec v ekipi Blaž Rola, ki je za reprezentanco prvič igral leta 2010. Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani. Rezultat je bil 3:2.



Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci z 0:4.

Članki iz rubrike