zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tu
tu
0 23.07.2023 15:33:20

Teniški Luka Dončić? Ima Slovenija igralca za velike stvari? No, ima evropskega prvaka in poglejte kako se veseli igranja za Slovenijo (video)

Profimedia
Mladi, 14-letni Ljubljančan Svit Suljić je postal evropski prvak do 14 let.

Tekmovanje, ki šteje kot evropsko prvenstvo do 14 let je bilo v češkem mestu Most in udeležili so se ga vsi najboljši evropski igralci do 14 let. Prvi nosilec je bil Britanec Mark Ceban, ki je pred dnevi v finalu Wimbledonskega turnirja do 14 let premagal najbolj obetavnega mladega teniškega igralca v Sloveniji Svita Suljića. 

Na turnirju je seveda igral tudi Suljić, ki ni imel statusa nosilca. V prvem krogu je premagal Avstrijca Gabriela Niedermayrja s 6:2, 6:4, v drugem je bil boljši od tretjega nosilca Turka Kana Isika Kosanerja s 6:3, 6:1, v osmini finala je premagal Šveda Knuta Anderscha s 6:3, 6:4, v četrtfinalu je zmlel Španca Alberta Pulida Morena s 6:2, 6:1, v polfinalu je ugnal še petega nosilca Čeha Tomaša Krejčija s 7:6 (5), 6:1, v finalu pa je igral z najboljšim mladim igralcem v Franciji, Danielom Jadejem, ki je bil šesti nosilec. Po hudem boju je na koncu slavil Ljubljančan s 3:6, 6:3, 6:3. 

Svit je tako postal evropski prvak do 14 let, potem pa se hitro usedel v avto, kajti jutri že nastopa na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru, kjer se bo tudi boril za kolajno.  

Članki iz rubrike