podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 02.01.2023 08:30:53

Vrnil se je na kraj "zločina"! Takole so Avstralci sprejeli Novaka Đokovića

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je tekmovalno sezono začel s porazom med dvojicami. Občinstvo v avstralskem mestu Adelaide ga je po vrnitvi v Avstralijo po lanski deportaciji toplo sprejelo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi nastop v Adelaide se sicer za 35-letnega Beograjčana ni končal po željah, saj sta skupaj s Kanadčanom Vasekom Pospisilom izgubila proti bosansko-ekvadorski navezi Tomislav Brkić/Gonzalo Escobar s 6:4, 3:6, 5:10.

Kljub vsemu je na igrišču devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije užival izjemno podporo občinstva, piše AFP. Po obračunu je še dolgo delil avtograme in se fotografiral z navijači, ki so napolnili tribune osrednjega igrišča v Adelaide.

Zadnji dvoboj na avstralskih tleh je 21-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice odigral v finalu OP Avstralije pred skoraj dvema letoma, ko je v Melbournu še devetič dvignil pokal najboljšega.


Na začetku lanskega leta je Đoković v Avstralijo prišel z željo po desetem naslovu, a so ga zaradi neizpolnjevanja pogojev v zvezi s pandemijo novega koronavirusa za vstop v državo iz dežele "tam spodaj" kasneje izgnali.

Pred mesecem dni je nova avstralska vlada ukinila njegovo triletno prepoved vstopa v Avstralijo ter mu dovolila igranje na tamkajšnjih tleh.

Prvi posamični obračun v letu 2023 ga čaka v noči na torek, ko mu bo v prvem krogu nasproti stal Francoz Constant Lestienne.

Đoković je sicer favorit za naslov na OP Avstralije, ki se bo v Melbournu začel 16. januarja.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike