podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

(ts)
(ts)
0 26.10.2022 11:34:35

Nika najboljša v sončni Sevilli

Nika Radišič (levo) je prišla do 13. zmage na turnirjih ITF.
FB
Koprčanka Nika Radišič je igrala na turnirju ITF W25 v španski Sevilli. V paru s Turkinjo Ipek Oz sta bili prvi nosilki v dvojicah in ranking tudi upravičili.

V prvem krogu sta bili prosti, tako da sta za turnirsko zmago potrebovali tri zmage, ki sta jih dosegli brez izgubljenega niza. V finalu sta bili s 7:5, 7:6 (3) boljši od ukrajinske sestrske naveze Kolb/Kolb. Za 22-letno Koprčanko je to 13. naslov na profesionalnih ITF-turnirjih, 12. v konkurenci dvojic. Nika je med posameznicami izgubila v prvem krogu glavnega turnirja proti šesti nosilki Ciprčanki Raluci Georgiani Serban s 3:6, 4:6.

Turnirsko zmago so na ITF-turnirjih naskakovali še Veronika Erjavec, Sebastian Dominko in dvojica Jan Kupčič/Maj Premzl. Vsi so v finalu morali priznati premoč nasprotniku. Erjavčeva je v letošnji sezoni osvojila že pet ITF-turnirjev, vse v dvojicah. Tokrat je skupaj z Norvežanko Malene Helgo odlično nastopala na turnirju z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev in klonila šele v finalu pred češkima prvima nosilkama Miriam Kolodzjevo in Jesiko Maleckovo s 4:6, 2:6. Med posameznicami je izgubila v prvem krogu glavnega turnirja proti četrti nosilki Grkinji Despini Papamihail s 6:3, 2:6, 3:6.

Svoj prvi ITF-naslov je v finalu M25-turnirja v teksaškem Harlingenu lovil tudi Sebastian Dominko, ki je skupaj z Nemcem Ötzbachom nudil dober odpor drugopostavljeni dvojici, Američanoma Treyu Hilderbrandu in Noahu Schaschterju, a na koncu vseeno klonil s 5:7 in 5:7. Med posamezniki je Dominko v prvem krogu premagal domačina Chada Kissella s 7:6 (3), 2:6, 7:6 (4), v drugem pa je izgubil proti prvemu nosilcu, Britancu Charlesu Broomu, z 1:6, 3:6.

Brez krstnega ITF-naslova sta ostala tudi Jan Kupčič in Maj Premzl, za katerima je kljub porazu v finalu odličen teden v Antalyi (M15). Najprej sta premagala ruski par Minin/Verbin s 7:5, 5:7, 11:9, potem druga nosilca, švicarski par Martinez/Parizzia, s 6:4, 7:6 (5), v polfinalu turško-japonsko kombinacijo Karaban/Sakamoto s 6:3, 6:3, v finalu pa sta klonila pred prvima nosilcema, Rusoma Čepelevom in Klokom s 7:6 (3), 3:6, 5:10. 

Članki iz rubrike