pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 14.09.2022 21:48:46

Tamara Zidanšek po porazu med posameznicami izgubila še med dvojicami

alesfevzer.com
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po porazu v konkurenci posameznic vknjižila še poraz med dvojicami na domačem turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Skupaj z Madžarko Timeo Babos sta izgubili proti Rusinji Aleni Fomini in Brazilki Ingrid Martins s 4:6, 6:2, 8:10.

Pred tem je 24-letna Konjičanka izpadla tudi med posameznicami, boljša je bila Romunka Ana Bogdan. Dobro uro po koncu omenjenega obračuna je Zidanškova stopila še na igrišče št. 1 in z Madžarko odigrala še drugi obračun. Prvega sta v ponedeljek dobili, danes pa sta po tesnem boju izgubili po podaljšani igri do deset v tretjem nizu.

Današnji dvoboj sta začeli slabše, a se nato dvakrat vrnili po "breaku" zaostanka. Vseeno sta v deseti igri tekmici na lastni začetni udarec odbili vse napade Slovenke in Madžarke. A bolj kot je dvoboj trajal, več sta imeli od igre Zidanškova in Baboseva. Zanesljivo sta dobili drugi niz po dveh odvzemih servisa, nato pa po vodstvu z 8:6 tesno podaljšano igro tretjega niza izgubili z 8:10.


Organizatorji so med zadnjo današnjo tekmo dvojic objavili spored za četrtek. V kakšni meri ga bodo izpeljali, je odvisno tudi od vremena, ki naj bi v naslednjih dneh precej motilo dogajanje v Portorožu.

Od Slovenk bosta nastopili Kaja Juvan in Andreja Klepač. Slednja bo zaključila spored na osrednjem igrišču, ko se bo skupaj z Nemko Lauro Siegemund pomerila z Britanko Harriet Dart in Rusinjo Aleksandro Panovo. Pred Klepačevo bo med posameznicami igrala Kaja Juvan, ki jo čaka obračun z branilko naslova, Italijanko Jasmine Paolini.

Pred tem bodo na sporedu še trije posamični dvoboji, med drugimi tudi s prvo nosilko, Britanko Emmo Raducanu. Nekdanjo zmagovalko OP ZDA bo v tretjem obračunu na osrednjem igrišču izzvala Anna-Lena Friedsam.

Značke: tenis, wta, slovenija

Članki iz rubrike