cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 12.09.2022 14:40:21

V kvalifikacijah izpadla Živa Falkner, v glavnem delu dve Slovenki

Profimedia
Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev se je v zadnjem krogu kvalifikacij poslovila edina preostala Slovenka. Od Žive Falkner je bila s 6:3, 6:0 boljša Romunka Elena-Gabriela Ruse, sicer 96. igralka lestvice WTA. V glavnem delu žreba bosta tako igrali le Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Ob Falknerjevi, od danes 596. igralki sveta, so v kvalifikacijah izpadle Nina Potočnik (363.), Noka Jurič (1281.) in Lara Smejkal (1283.). Vse so izgubile v nedeljo v prvem krogu.

Dogajanje se je v Portorožu v teniškem centru začelo ob 11. uri. Prvi dan se bodo v glavnem delu obeh žrebov predstavile štiri Slovenke, vse med dvojicami.


Pia Lovrič in Lara Smejkal bosta na igrišču št. 2 v tretjem dvoboju igrali proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova. Juvanova bo v naslednjem obračunu združila moči z Nemko Anna-Leno Friedsam in igrala proti nemško-ruski navezi Vivian Heisen/Jekaterina Aleksandrova.

Nastopila bo tudi Zidanškova, ki jo na igrišču številka 1 v četrtem dvoboju skupaj z Madžarko Timeo Babos čaka obračun proti nemškima sestrama Yani in Tayisiyi Morderger.

Med posameznicami bosta prvi dan dejavni prvi nosilki. Britanko Emmo Raducanu (11.) bo v zadnjem dvoboju dne na osrednjem igrišču izzvala Ukrajinka Dajana Jastremska, druga nosilka Beatriz Haddad Maia iz Brazilija pa se bo pred tem pomerila z Danko Claro Tauson.

Značke: tenis, wta, slovenija

Članki iz rubrike