favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 09.08.2022 15:44:46

Kraljica napovedala slovo! Serena je prišla do konca poti!

Profimedia
Teniška zvezdnica Serena Williams napovedala konec športne poti.

Ena najboljših teniških igralk vseh časov, Američanka Serena Williams, je v reviji Vogue napovedala konec športne poti. Štiridesetletnica je v karieri osvojila 23 turnirjev velike četverice, s čimer je druga najbolj uspešna posameznica v zgodovini te igre za Avstralko Margaret Court (24).

"To je najtežja stvar, ki sem si jo lahko kdajkoli predstavljala. Ne želim si, da bi se končala, a po drugi strani sem pripravljena na naslednji korak," je v daljšem zapisu v reviji Vogue dejala ameriška zvezdnica.

"Nikoli nisem marala besede upokojitev, precej raje imam besedo evolucija. Zato vam lahko povem, da bo moja evolucija odslej potekala zunaj teniških igrišč, proti stvarem, ki so mi bolj pomembne," je še dodala kot obraz septembrske izdaje priznane revije.

"O moj bog, kako uživam v tenisu. Toda zdaj se je začelo odštevanje." Final countdown.

Podrobnosti o tem, kdaj se bo upokojila, sicer ni sporočila povsem natančno, ameriški mediji, med njimi tudi CNBC, pa so zapisali, da se bo to zgodilo po odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo 29. avgusta.

V karieri je izkušena Američanka, 26. septembra bo dopolnila 41 let, osvojila 23 turnirjev za grand slam, po sedemkrat je bila najboljša na OP Avstralije in v Wimbledonu, šestkrat je slavila na domačem grand slamu v New Yorku, trikrat pa na Rolandu Garrosu.

Na olimpijskih igrah je osvojila štiri zlate kolajne, tri v dvojicah skupaj s sestro Venus, med posameznicami pa je bila najboljša v Londonu pred desetimi leti.

Te dni mlajša od sester Williams nastopa na turnirju v Torontu, kjer je v ponedeljek zabeležila prvo zmago po 430 dneh, ko je z 2:0 v nizih ugnala Španko Nurio Parrizas-Diaz.

Članki iz rubrike