nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 27.05.2022 18:58:06

Bedene v treh nizih izgubil proti Đokoviću

Profimedia
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je končal nastope na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Od Ljubljančana je bil v 3. krogu boljši Srb Novak Đoković, prvi nosilec turnirja za grand slam z nagradnim skladom 21.256.800 evrov in trenutno vodilni na jakostni lestvici ATP je po uri in 44 minutah zmagal s 6:3, 6:3 in 6:2.

Dvaintridesetletni slovenski teniški igralec je v prvem krogu najbolj prestižnega turnirja na svetu na peščeni podlagi ugnal Avstralca Christopherja O'Connella, v drugem Urugvajca Pabla Cuevasa, v tretjem pa je bil nemočen proti tri leta starejšemu slovitemu tekmecu iz Srbije in branilcu lanskega naslova v Parizu, ki ga je drugič osvojil po letu 2016.

Bedene je bil v uvodu prvega niza povsem enakovreden 20-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. Prvič je njegovo teniško moč občutil v šesti igri, ko je izgubil svoj začetni udarec, ta kapital pa je Srb znal unovčiti in po 35 minutah prvi niz dobil s 6:3.

Ljubljančan se je v drugem nizu trudil po svojih najboljših močeh, a že v tretji igri izgubil svoj servis. Devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratni Wimbledona, trikratni odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in dvakratni odprtega prvenstva Francije v Parizu je igral zelo preudarno in zanesljivo, v deveti igri znova odvzel servis Slovencu in po 34 minutah tudi v drugem nizu slavil s 6:3.

Bedene - na današnjem dvoboju je naredil kar 37 neizsiljenih napak, njegov tekmec le 18 - v svojem tretjem nastopu v tretjem krogu v Roland Garrosu po letih 2016 in 2020 tudi v tretjem nizu ni našel pravega načina, da resneje ogrozi v Monte Carlu živečega Beograjčana. Ta je hitro povedel s 4:1, po 29 minutah pa je slavil s 6:2.


"Na igrišče vedno pridem motiviran, hkrati pa želim pokazati svojo najboljšo predstavo. To ni vedno mogoče, a na današnjem dvoboju sem pokazal zelo dobro igro," je po preboju v osmino finala in današnjem dvoboju z Bedenetom dejal Đoković.

Bedene je proti Đokoviću doživel še drugi poraz na medsebojnih dvobojih v Parizu. Pred šestimi leti je prav tako v tretjem krogu izgubil z 2:6, 3:6 in 3:6. Srb in Slovenec sta se še dvakrat pomerila, obakrat je slavil Đoković: na mastersu v Rimu 2017 s 7:6 (2) in 6:2, na odprtem prvenstvu Avstralije 2015 pa s 6:3, 6:2 in 6:4.

Đokovićev tekmec v osmini finala bo argentinski specialist za peščena igrišča Diego Schwartzman. Petnajsti nosilec je v današnjem prvem končanem obračunu po dveh urah in 17 minutah ukanil Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 6:1 in 6:2.

V ženskem delu turnirja je v tretjem krogu izpadla lanska olimpijska zmagovalka iz Tokia. Od Švicarke Belinde Benčič je bila boljša Kanadčanka Leylah Fernandez, ki je po hudem in enakovrednem boju slavila s 7:5, 3:6 in 7:5. Poleg Benčičeve je izpadla tudi Nemka Angelique Kerber, ki je konec minulega tedna v finalu turnirja WTA v Strasbourgu premagala Kajo Juvan. Od 34-letne Nemke je bila v tretjem krogu boljša Belorusinja Aliaksandra Sasnovič s 6:4 in 7:6 (5).

V osmino finala se je prebila Američanka Amanda Anisimova, njena češka tekmica Karolina Muchova je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Napredovala je tudi Italijanka Martina Trevisan po zmagi nad Avstralko Dario Saville s 6:3 in 6:4, Belgijka Elise Mertens je ukanila Rusinjo Varvaro Gračevo s 6:2 in 6:3, komaj 18-letna Američanka Coco Gauff pa je bila boljša od 36-letne estonske veteranke Kaie Kanepi s 6:3 in 6:4.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike