mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tu
tu
1 17.01.2022 16:03:15

ŠE EN ŠKANDAL v Melbournu! Cepljeni Rusinji PREPOVEDALI nastop, potem pa ŠOKIRALI s to potezo

Profimedia
Komaj se je enajstdnevna saga okoli Novaka Đokovića končala, komaj se je prah začenjal polegati, že je na obzorju nova afera.

Igrišča v Melbourne Parku so oživela, a brez srbskega zvezdnika, ki tako ne bo mogel napasti še desete lovorike na Odprtem prvenstvu Avstralije. A Đoković ni edini, ki je imel težave z vstopom v deželo tam spodaj. Ruska igralka Natalija Vikljanceva je, denimo, cepljena, ker pa je to storila s cepivom 'Sputnik V', za vstop v Avstralijo to ni bilo dovolj.

A glej ga zlomka, danes je tamkajšnja vlada spremenila pravila in še včeraj sporno cepivo uvrstila med priznana. Na odločitev se je Rusinja odzvala ironično, saj je ta poteza zanjo prišla prepozno. Z njenim nastopom pač ne bo nič.



"Ljudje, imam neverjetno novico za vas. Avstralska vlada je to jutro priznala cepivo 'Sputnik V'," je na družbenem omrežju zapisala Vikljanceva in dodala ključnik 'bolje pozno kot nikoli'.

Štiriindvajsetletna teniška igralka, sicer številka 151 na svetu, je bila med prvimi, ki so začeli opozarjati na težave v organizaciji turnirja v Melbournu. "Na žalost ne bom nastopila na Odprtem prvenstvu Avstralije. Vesela sem zaradi forme, ki sem jo kazala na zadnjih turnirjih, zato sem res želela igrati. Ampak cepiva 'Sputnik V' ne priznavajo. Vsem drugim želim veliko sreče," je Rusinja, ki je bila pred dobrimi štirimi leti na 54. mestu, sporočila ob koncu decembra. Na turnirjih za grand slam se je dvakrat (ravno v Melbournu) uvrstila v drugi krog, večjih uspehov pa dosedanji karieri še ni zabeležila.

Članki iz rubrike