franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
41 06.01.2022 10:04:44

Prvo zaslišanje končano, Avstralci odločili: Novak Đoković bo ostal v Melbournu do ...

Profimedia
Prvi teniški lopar sveta Novak Đoković se je pritožil na odločitev avstralskih mejnih organov, da mu prekličejo vizo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za pogoj obveznega cepljenja na novi koronavirus, ki je zahtevan za vstop. Izgon mu je grozil še danes, a bo lahko ostal do zaslišanja na sodišču.

Srbski teniški igralec, ki je v preteklosti javno podvomil o cepljenju, je pred tem osem ur preživel na mednarodnem letališču v Melbournu, kjer ga je sprva zaradi napačno izpolnjenega obrazca za vizo, nato pa zaradi preverjanja utemeljenosti posebne izjeme zadržala avstralska mejna policija. Na koncu postopka so mu zaradi neveljavne izjeme preklicali vizo in mu naročili, da zapusti državo.

A Đoković še ni izgubil upanja, da bo po sodni poti lahko preprečil izgon iz države in tako nastopil na prvem turnirju za veliki slam letos, odprtem prvenstvu Avstralije, na katerem bi lovil rekordno 21. zmago na turnirjih velike četverice. Turnir se bo začel 17. januarja.



Kot je poročal melbournski časnik The Age, so se Đokovićevi odvetniki pritožili na odločitev mejnih organov, da Đokoviću prekličejo vizo in ga izženejo iz države. Zaslišanje v postopku se je začelo ob 16. uri po lokalnem času (6. uri po slovenskem času), a ga je sodnik prekinil in prestavil na 18. uro (8. uro po slovenskem času), ker Đokovićevim zagovornikom sodišču še ni uspelo predložiti vseh dokumentov.

Ob nadaljevanju sodnega postopka avstralske oblasti niso zahtevale takojšnjega izgona Đokovića. Državni pravobranilec v primeru Christopher Tran je sporočil, da bo Đoković lahko ostal v državi do zaslišanja primera na sodišču, je poročala AFP. Ta je dodala, da bo to šele v ponedeljek.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike