zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(ts)
(ts)
0 03.11.2021 11:16:36

Mrvarjeva navdušila v Luksemburgu

Katarina Stefanija Mrvar
(ts)
Katarina Stefanija Mrvar izjemnega tedna v Luksemburgu ni uspela kronati z naslovom, nesrečno se je na Portugalskem končal turnir za Ano Taro Praček in Laro Flerin.

Mrvarjeva je v Luksemburgu nanizala štiri zmage in se na turnirju U-14 tretje kategorije v soboto potegovala celo za naslov najboljše. V zaključku turnirja je več od Slovenke pokazala Belgijka Katarina Kujović, ki je dvoboj dobila po dveh nizih, a to ne zmanjšuje uspeha Mrvarjeve, ki je še enkrat dokazala, da odlični rezultati na slovenskih tleh niso bili slučaj.

Na Portugalskem sta navduševali Ana Tara Praček in Lara Flerin, ki sta brez večjih težav premagovali vse tekmice, ki so se postavile na drugo stran igrišča. Odlična igra ju je v posamični konkurenci popeljala do polfinala, v dvojicah že do finala. Ko je že dišalo po vseslovenskem finalu, sta se na žalost obe slovenski predstavnici zastrupili s hrano, zaradi česar sta bili primorani vse dvoboje odpovedati, a iz Coimbre so prejeli dobre novice, da je z dekletoma vse v redu.

Med najboljših osem se je na ITF PRO W25 turnirju v Izraelu prebila Nika Radišić, ki je v četrtfinalu izgubila proti Švicarki Joanne Zuger s 4:6, 3:6. Dalila Jakupović je v Istanbulu (W25) izgubila v drugem krogu med posameznicami proti Juliji Avdejevi, v dvojicah pa je skupaj z Anito Husarić (BiH) izgubila v polfinalu proti nizozemskemu paru Gimbrere/Schoofs z 2:6, 6:4, 7:10. Noka Jurić se je v 1. krogu glavnega dela turnirja v Antaliji (W15) vse do zadnjega dobro upirala Finki Lauri Hietaranti, a je na koncu po hudem boju klonila s 6:2, 4:6, 4:6.

Na mladinskem J2 turnirju v Cape Townu je dve zmagi dosegel Sebastian Dominko, ki je bil najprej s 3:6, 7:5, 6:3 boljši od Nemca Tayma Al Azmeha, potem je domačina Williama Zulcha ugnal s 6:0 in 6:4, v četrtfinalu pa je izgubil proti tretjemu nosilcu Čehu Jakubu Mensiku s 6:7 (3) in 6:7 (5). Na istem turnirju je v prvem krogu izgubil Bor Artnak, ki je bil četrti nosilec, proti domačinu Lucu Koenigu s 3:6, 7:6 (3), 3:6.

Zimska sezona

Na spletni strani Tenis Slovenije najdete koledar za celotno sezono po posameznih tekmovanjih s povezavami za prijavo. Prav tako vam spodaj pošiljamo nekaj najpomembnejših obvestil ter COVID-19 protokolov za čas teniških turnirjev pod okriljem TS.

1. Sprememba dolžine tekem v kvalifikacijah, prvem in drugem krogu glavnega turnirja, na zimskih turnirjih ter na vseh tekmah B turnirjev: V skladu s sprejetim sklepom zadnje redne seje TRK se od 1. novembra 2021 dalje na vseh zimskih turnirjih, razen DP, odločilni tretji niz na kvalifikacijskih tekmah in tekmah prvega ter drugega kroga glavnega turnirja, igra po sistemu Match tie-break. Po istem sistemu se od 1. novembra 2021 igrajo vse tekme B turnirjev.

2. Sprememba roka prijav na turnirje 8–11 let: Zaradi vse večjega števila poznih prijav je TRK na zadnji dopisni seji sprejela sklep, da se rok prijav za turnirje 8–11 let prestavi iz torka na zadnji četrtek pred turnirjem do 23.59 ure. S tem pa pozne prijave ne bodo več možne. Organizatorju bo zato olajšana priprava na turnir, vrhovnemu sodniku omogočena skorajšnja objava urnika in trenerjem ter staršem omogočena učinkovitejša organizacija časa.

3. Brezplačne teniške žoge za izvedbo turnirjev: Kot veste se na TS vztrajno zavzemamo za dvig nivoja nacionalnih turnirjev in iščemo načine, kako vlagati v nacionalni program. Na podlagi dobrega sodelovanja z Universal Tennis (UTR), njihovo reinvesticijo v slovenski tenis ter prihodka iz naslova prijavnin, bomo organizatorjem v zimski sezoni poleg darilnih vrečk za tekmovalce, ozadja za podelitve najuspešnejšim in brezplačnih pokalov, slednje še nadgradili ter brezplačno zagotovili približno polovico porabe teniških žog za vse nacionalne turnirje pod okriljem TS. Vse našteto lahko prevzamete pred pričetkom turnirja v pisarni TS (kontakt Žiga Ham). Cilj, ki mu sledimo, je, da bodo vsi nacionalni turnirji postali bolj donosni, kar pripomore k dodatni motivaciji organizatorja in višanju kvalitativnega nivoja turnirjev. Organizatorje bomo s tem motivirali k še boljši organizaciji turnirjev na višjem nivoju.

4. Celosten prehod na UTR platformo s 1. aprilom 2022: Za potrebe kvalitetnega testiranja smo rok za popolni prehod na UTR in ukinitev obstoječe platforme na spletni strani TS prestavili na 1. april 2022. Do takrat bodo prijave tekmovalcev na turnirje potekale prek spletne platforme, plačila prijavnin pa prek UTR do zaključka roka prijav. V novembru bomo za vas organizirali kratke, 15-minutne Zoom webinarje, namenjene predstavnikom klubov, trenerjem, tekmovalcem in staršem, na temo seznanjana z inovativno in sodobno spletno platformo, ki poleg prijave in organizacije turnirjev ponuja uporabnikom še mnogo več.

5. Izplačilo stroškov sodnikov za vodenje turnirjev bo od 1. novembra dalje izvajala TS: TRK je na zadnji redni seji potrdila predlog direktorja TS, da bo pisarna TS z novo zimsko sezono prevzela tudi izplačila stroškov sodnikov. Na ta način bodo organizatorji razbremenjeni splošno nezaželenih finančnih in računovodskih operacij. Izplačila bodo realizirana 30 dni po zaključku sodnikovega dela in potrjenega obračuna s strani organizatorja.

6. Seminar za nove glavne sodnike v januarju 2022: Zaradi velikega povečanja profesionalnih turnirjev in števila ligaških srečanj, bo Sodniška organizacija TS v začetku leta 2022 organizirala seminar za nove glavne sodnike. Zato vse deležnike pozivamo, da redno spremljajo naša obvestila, kjer bodo objavljene podrobnosti. Teniške klube vabimo, da o tem obvestijo ljubitelje tenisa ter s tem pripomorejo k povečanju števila sodnikov, na voljo za turnirje v njihovem lokalnem okolju. 

Članki iz rubrike