nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 05.09.2021 16:39:22

Đoković ostaja v igri za grand slam, konec za Bartyjevo

Reuters
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković ostaja v igri za koledarski grand slam. V tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je po zahtevnem obračunu ugnal Japonca Keija Nišikorija s 6:7 (4), 6:3, 6:3 in 6:2. Dvoboj je trajal tri ure in pol.

Nišikori je imel v uvodu dvoboja na stadionu Artur Ashe prednost odvzema servisa v prvem nizu, a se je 20-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice vrnil, nato pa izgubil podaljšano igro. Tesno je bilo tudi v nadaljevanju. V drugem nizu je Srb bil ves čas v prednosti, a je moral ubraniti kar sedem žogic za brejk, preden je po dveh urah izenačil na 1:1 v nizih.

Nato je šlo lažje, čeprav se Japonec ni predajal. V tretjem nizu mu je uspelo Srbu še odvzeti servis, v četrtem nato nič več, sam pa je oddal dva in še 17. zaporedoma je medsebojni dvoboj pripadel Srbu. S tem je Đoković storil naslednji korak k osvojitvi vseh štirih grand slamov v sezoni. Na začetku leta je slavil na OP Avstralije, nato je junija dodal lovoriko na OP Francije, v travnatem delu sezone pa si je pokoril še konkurenco v Wimbledonu. V sezoni mu manjka le uspeh na olimpijskih igrah v Tokiu.

"V uvodu sem bil preveč pasiven. Iskal sem pravi ritem, Nišikori pa je začel precej hitreje in bolj agresivno kot moja prva dva tekmeca tukaj. V začetku drugega niza pa sem začutil, da gre. Bil sem zelo zbran. Morda nekaj točk nisem odigral najbolje, a bil sem odločen in fokusiran in to je na koncu odločilo tekmo," je po novi zmagi pokomentiral 34-letni Srb.

Naslednji tekmec na poti do zgodovinskega dosežka, ta je v odprti eri tenisa (od 1968) uspel le Avstralcu Rodu Laverju (1969), bo Američan Jenson Brooksby, ki je ponoči premagal Rusa Aslana Karaceva s 6:2, 3:6, 2:6, 6:3 in 6:3.

Napredoval je tudi olimpijski prvak in četrti nosilec Nemec Alexander Zverev, ki je dosegel že 14. zaporedno zmago. Američana Johna Socka je premagal s 3:6, 6:2, 6:3 in 2:1, saj je tekmec nato dvoboj predal in odšepal z igrišča. V osmini finala je tudi finalist Wimbledona šestopostavljeni Italijan Matteo Berrettini, ki se je moral zelo potruditi za zmago nad Belorusom Iljo Ivaškom s 6:7 (5), 6:2, 6:4, 2:6 in 6:3. Pet nizov je za zmago potreboval tudi 20-letni Italijan Jannik Sinner, preden je ugnal Francoza Gaela Monfilsa s 7:6 (1), 6:2, 4:6, 4:6 in 6:4.


Presenečenje je poraz sedmopostavljenega Kanadčana Denisa Shapovalova, ki ga je trikrat s po 6:4 premagal Južnoafričan Lloyd Harris.

V ženski konkurenci pa se poslavlja prva nosilka in zmagovalka Wimbledona Avstralka Ashleigh Barty, ki jo je presenetljivo ugnala Američanka Shelby Rogers s 6:2, 1:6 in 7:6 (5). "Res nisem hotela izgubiti. Rekla sem si udarjaj žogico in se potrudi. Saj slabše ne more biti, doslej sem z njo vedno izgubila," je po tekmi povedala Rogersova, ki je prejšnjih pet medsebojnih dvobojev izgubila. Petindvajsetletna Bartyjeva je v tretjem nizu vodila že s 5:2, tudi servirala za zmago, a je Američanki uspel preobrat, s čimer je na noge dvignila tudi občinstvo.

Zdaj se Rogersovi nasmiha vsaj četrtfinale, saj bo njena naslednja tekmica britanska kvalifikantka Emma Raducanu, ki pa je v dobri formi. Ta je za zmago nad Španko Sorribes Tormo s 6:0 in 6:1 potrebovala vsega 70 minut.

Polfinalistka odprtega prvenstva Francije Grkinja Marija Sakari je s 6:4 in 6:3 ugnala dvakratno zmagovalko Wimbledona desetopostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo s 6:4 in 6:3. V osmini fianal se bo pomerila s šestopostavljeno zmagovalko US Opna 2019 Kanadčanko Bianco Andreescu, ki je s 6:1 in 6:2 gladko ugnala Belgijko Greetje Minnen.

Olimpijska prvakinja Švicarka Belinda Bencic je brez težav ugnala Američanko Jessico Pegulo s 6:2 in 6:4. Zdaj bo na vrsti težka tekmica Poljakinja Iga Swiatek, lanska zmagovalka Roland Garrosa, ki je v treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:3 premagala Estonko Anett Kontveit 6:3, 4:6, 6:3.

Četrtopostavljena Čehinja Karolina Pliškova je Avstralko Aljo Tomljanović premagala s 6:3 in 6:2.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike