franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 16.07.2021 18:43:09

Zidanškova v četrtfinalu le strla 241. igralko sveta

Reuters
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA v švicarski Lozani z denarnim skladom 199.030 evrov. V četrtfinalu je po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:3 strla 241. igralko sveta, Italijanko Lucio Bronzetti.

Polfinalistka letošnjega OP Francije je bila ves dvoboj neprepričljiva na svoj začetni udarec, a je bila vseeno v ključnih trenutkih v odločilnem nizu bolj zbrana.

V prvem nizu je Konjičanka dosegla tri brejke, Italijanki pa sta uspela dva. V drugem nizu je Bronzettijeva do odvzema servisa prišla v prvi in sedmi igri, kar je bilo dovolj, da je prvi nosilki odvzela niz.


V zadnjem nizu sta si tekmici izmenjali brejk v drugi in tretji igri, nato pa je Zidanškova prišla do odločilne prednosti v četrti igri. Dvakrat je zatem zanesljivo osvojila igri na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je ubranila žogico za brejk in izkoristila drugo priložnost za zmago.

Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut, v polfinalu pa se bo 23-letna Slovenka pomerila bodisi z Rusinjo Natalijo Vihljancevo bodisi z zmagovalko obračuna med Belgijko Maryno Zanevska in Švicarko Stefanie Vögele.

Dvoboj Belgijke in Švicarke bi moral biti odigran v četrtek, a so ga organizatorji prestavili na danes. Po koncu njunega dvoboja sledi še četrtfinalni obračun proti Vihljancevi, če bodo to dovoljevale vremenske razmere.

Značke: tenis, wta, turnir

Članki iz rubrike