nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 01.07.2021 13:50:18

Aljaž Bedene pometel z Japoncem: V treh nizih je Slovenec oddal le tri igre!

Reuters
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno preskočil drugo oviro na grand slamu v Wimbledonu. Za zmago proti Japoncu Jošihitu Nišioki je potreboval zgolj uro in 26 minut, pri tem pa je nasprotniku v treh dobljenih nizih oddal le tri igre za zmago s 6:1, 6:0 in 6:2.

Bedene, ki je pred tretjim turnirjem za veliki slam govoril o dobri pripravljenosti, je to potrdil proti 58. igralcu sveta. Ta se je sicer v prejšnjem krogu v petih nizih namučil z Američanom Johnom Isnerjem, proti Ljubljančanu pa je bil vseskozi v podrejenem položaju.


Bedene, 64. igralec sveta, je tako v prvem nizu hitro povedel s 3:1, nato pa je nanizal zmage v naslednjih 11 igrah. Popoln nadzor nad dvobojem je potrdil z zmago v drugem nizu v le 23 minutah igre. Na dvoboju je kar sedemkrat dobil igro na nasprotnikov začetni udarec, za to pa porabil le devet "brejk" žogic.

V tretjem nizu je po vodstvu z 2:0 nasprotniku oddal šele drugo igro, nato pa pri 5:1 še tretjo, a brez težav potrdil nadvlado na igrišču in uvrstitev v tretji krog. Tam se bo pomeril z boljšim v dvoboju med devetim igralcem sveta Italijanom Matteom Berrettinijem in 139. uvrščenim Boticom van de Zandschulpom iz Nizozemske.

Značke: tenis, turnir, atp

Članki iz rubrike