evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

tzs
tzs
0 05.05.2021 11:49:13

Jeran in Emeršič Potočnik odlično v Romuniji

Aljaž Jeran
TZS
Prvi teden v maju prinaša vrsto novih turnirjev serije ITF za profesionalce in mladince. Na Češkem se skozi kvalifikacijsko sito ni uspelo prebiti Nini Potočnik in Dalili Jakupović, bolje pa so nastope začeli nekateri mlajši predstavniki.

V Pragi se že nekaj dni odvija turnir serije ITF W25, kjer sta si skozi kvalifikacije mesto v glavnem delu poskušali zagotoviti Nina Potočnik in Dalila Jakupović. Za obe igralki je bila usodna 2. ovira, enako pa v Izraelu na ITF M15 turnirju velja za Anžeta Arha. Na turnirjih serije ITF PRO tako edina slovenska predstavnica ostaja Ela Nala Milić, ki se bo v tem tednu preizkusila v glavnem delu ITF W15 turnirja v Monastirju.



Na ITF J2 turnirju v Oradei sta nastope na zmagovalen način odprla Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik, medtem ko je premoč nasprotniku moral priznati Maj Premzl. Še posebej se je izkazal Emeršič Potočnik, ki je v 1. krogu na kolena spravil trenutno 62. mladinca sveta Philipa Sekulića iz Avstralije. Na svojega nasprotnika v 2. krogu Emeršič Potočnik še čaka, že zdaj pa je znano, da se bo Jeran za mesto v četrtfinalu meril proti 1. nosilcu turnirja Adamu Jurajdi (48. mladinec sveta).



Svoje predstavnike ima Slovenija v tem tednu še na ITF J2 turnirju v Oberpullendorfu (Bor Artnak, Nik Miković), ITF J4 turnirju v Skopju (Nejc Žunič, Maj Najvirt Kolarič, Marsel Žnuderl, Aljaž Kirbiš, Brina Šulin) in ITF J4 turnirju v Istanbulu (Jan Dimitrijevič). Miković, Žunič in Najvirt Kolarič so obstali v kvalifikacijah, Žnuderl je že zabeležil prvo zmago v Skopju, na svoj prvi nastop med posamezniki pa še čakajo Artnak, Kirbiš, Šulin in Dimitrijevič.



V Čakovcu odličen začetek Kozjeka

S prvim tednom v maju se je začelo 9 turnirjev pod okriljem Tennis Europe. Na dveh so prisotni tudi slovenski predstavniki, ki so že v uvodnih dneh nanizali nekaj lepih zmag.


V Čakovec, dobrih 10 minut od slovensko-hrvaške meje, so se na Croatia Cup U12 podali Uroš Bigič (GFTA), Matija Kozjak (TK-CC), Zoja Peternel (ŠDTŠR) in Jerca Fleischman (TKMED). Kot prvi je že v soboto na igrišče stopil Bigič, ki je zabeležil zmago v 1. kolu kvalifikacij, nato pa naslednji dan v 2. kolu kvalifikacij moral priznati premoč italijanskemu nasprotniku. Kozjak, Peternelova in Fleischmanova so bili neposredno uvrščeni v glavni del tekmovanja, kjer so v ponedeljek že zabeležili tudi prvo zmago. Vse tri nov preizkus čaka že v torek.


Do odmevnega rezultata bo v tem tednu na Tennis Europe turnirju poizkušala priti še Luisa Fusil (HARI), ki je odpotovala v Bukarešto. V posamični konkurenci je v 1. kolu zabeležila tesen poraz proti eni od domačink, a Slovenki kljub porazu še vedno ostaja nastop v tolažilnem turnirju in v dvojicah.


Otočec open

Od 25. do 31. maja in od 31. maja do 6. junija bosta  na teniških igriščih TK Krka Otočec potekala dva turnirja serije ITF World Tennis Tour (WTT) z nagradnim skladom 25.000 evrov. V predkvalfikacijah bo lahko nastopalo 96 tekmovalk, v kvalifikacijah pa 48. Žreb za glavni turnir bo na 32. V dvojicah bo prostora za 16 parov.



Predkvalifikacije, kjer se bodo tekmovalke potegovale za povabila organizatorja (WC) za kvalifikacije, so odprte za vse tekmovalke in niso pogojene s prijavo na ITF WTT turnir. V primeru, da tekmovalka v predkvalifikacijah izgubi, ima še vedno možnost prijave na kvalifikacije, odvisno od njene uvrstitve na ITF, TE in nacionalni lestvici.



KRKA OPEN OTOČEC 2021, 25. – 31. 5. 2021, Otočec

Rok za prijave na glavni turnir: četrtek, 6. 5. 2021, do 16. ure, na Universal Tennis Rating (UTR) prek te povezave.

Predkvalifikacije: od 18. do 22. 5. 2021. Rok za prijave je 14. 5. 2021, do 23.59, na tej UTR strani.

Kvalifikacije: od 23. do 24. 5. 2021. Vpis je 22. 5. 2021, do 18. ure.

Glavni turnir: od 25. do 31. 5. 2021

OTOČEC OPEN 2021: 1. – 6. 6. 2021, Otočec
Rok za prijave na glavni turnir: četrtek, 13. 5. 2021, do 16. ure, na UTR prek te povezave.

Predkvalifikacije: od 25. do 29. 5. 2021. Rok za prijave je v petek, 21. 5., do 23.59, tej UTR strani.

Kvalifikacije: od 30. do 31. 5. 2021. Vpis je 29. 5. 2021, do 18.00h

Glavni turnir: od 1. do 6. 6. 2021



Marjanovič in Petelinškova do finala v Zenici

V soboto, 1. maja, se je s finalnima obračunoma končal turnir Zenica Open 2021 U16 Tennis Europe. Tako v konkurenci fantov kot tudi deklet je Slovenija imela svojega finalista.



Kar nekaj slovenskih predstavnikov se je v zadnjem aprilskem tednu izkazalo na turnirju v Zenici, od vseh pa sta največ pokazala Lukas Marjanovič (GROSU) in Pia Petelinšek (ŽTKMB). Oba sta v posamični konkurenci premagala štiri nasprotnike in se prebila v sobotni finale. Tam ju je čakala najtežja naloga - dvoboj proti 1. nosilcu oz. 1. nosilki.



Marjanović se je pomeril proti domačinu Marku Maksimoviću, ki je na poti do finala izgubil en sam niz, a enako prepričljiv je bil tudi Slovenec. Ta v finalu pravega recepta za Maksimovića ni našel in klonil z 2:6 in 1:6. Petelinškova se je za naslov pomerila proti Rusinji Eriki Bosaii in v obeh nizih nudila več kot dostojen upor. Na koncu se je zmage s 6:3 in 6:4 veselila Bosaia, ki je s svojo partnerico Petelinškovo in Lijo Mumlek (ŽTKMB) zaustavila tudi v polfinalu dvojic.



Začenjajo se ligaška tekmovanja

Teniška sezona je v polnem teku, igralci in igralke pa se selijo na zunanja igrišča. Poleg turnirjev je v zadnjih letih vse bolj zanimiv ligaški boj. Prihodnji teden se tako na igriščih širom Slovenije začenjata ligi do 12 let in 2. moška članska liga.



V ligi do 12 let bo nastopalo kar 17 ekip, kar je ena več kot lani. V drugi moški članski ligi pa je prijavljenih ekip še več. Lani se je za napredovanje v prvo ligo borilo sedem ekip, letos pa kar trinajst.

"Lansko sezono je bilo v ligaških srečanjih veliko razburljivih dvobojev, še posebej ker so srečanja lahko spremljali gledalci. Ti so na nekaterih dvobojih res ustvarili pravo vzdušje. Še najbolj napeto je bilo v 2. moški ligi, kjer si je po dramatični zadnji tekmi napredovanje v 1. moško ligo prigarala ekipa TK Maje Matevžič. V ligi do 12 let pa bi rad opozoril, da so prijavljeni vsi najboljši, tako, da si res lahko obetamo zanimive teniške dvoboje," je dejal Žiga Ham Kacin, vodja nacionalnega programa pri Tenis Sloveniji.



Branilci naslova pri 12-letnikih, kjer fantje in dekleta nastopajo skupaj, kar še poveča zanimivost tekmovanja, so igralci in igralke ŽTK Maribor. Mariborčani so bili najboljši tudi v tekmovanju do 14, 16 in 18 let.



Prav srečanja so na sporedu 3. maja, play-off za ligo 12 let je predviden od 20. do 21. maja, za 2. moško člansko ligo pa od 3. do 4. julija.



Prva moška in ženska članska liga se začneta junija, skupni nagradni sklad pa bo 10 tisoč evrov.



Možnost brezplačnega testiranja

Naslednji teden se začenjajo ligaška tekmovanja, najprej sta na vrsti liga do 12 let in 2. moška članska liga. Ob tem pa bi radi vse udeležence še enkrat spomnili na obstoječe ukrepe Vlade RS pri izvajanju športnih programov.



Vsi želimo, da se bodo teniška tekmovanja lahko nadaljevala. Preselili smo se na zunanja igrišča, kjer je doživetje teniške igre še toliko lepše. Zato še enkrat prosimo vse organizatorje, da se držijo priporočil za varnost teniških tekmovanj, tekmovalce pa naprošamo, da navodila dosledno upoštevajo.



Poleg splošnih priporočil so še vedno v veljavi vsem znana pravila o obveznem testiranju tekmovalcev, spremljevalcev in uradnih oseb. Nosilec odgovornosti je organizator tekmovanja, ki mora in je upravičen preveriti izvid testa ali drugega dokumenta (dokazila o cepljenju, prebolelosti itd.) prisotnih oseb.



Prav tako je organizator dolžan voditi vsakodnevni seznam vseh, katerih prisotnost na prizorišču tekmovanja je dovoljena. Podrobnosti priporočil najdete na tej povezavi.



Brezplačna testiranja na lokacijah ligaških srečanj



Tekmovalec brez veljavnega negativnega testa na tekmovanju ne sme nastopiti. Zato Tenis Slovenija omogoča mobilno enoto specializirane ekipe, ki bo na voljo za brezplačna testiranja na lokacijah srečanj eno uro pred določenim začetkom srečanja.



V primeru prestavitve ali spremembe lokacije je naloga organizatorja, da le-to sporoči in se uskladi s kontaktno osebo podjetja Oramed d.o.o. - Anjo Lazar Mitrovič na telefon 070 358 554 ali e-mail anja.mitrovic@oramed.si.



Brezplačno testiranje velja samo za upravičence naštete na tej povezavi.



Zdravniška enota lahko na željo kluba pride v teniški klub in tam tudi opravijo brezplačno testiranje. V tem čolnu smo skupaj, čeprav voda ni več tako razburkana, pa je potrebno še vedno spoštovati vsa priporočila in navodila NIJZ. Le tako bodo tekmovanja potekala nemoteno in brez nepotrebnih prekinitev.



Brezplačno testiranje bo na voljo tudi na TE in ITF turnirjih, ki so v našem objavljenem koledarju.

Značke: tenis, turnirji, liga

Članki iz rubrike