reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
3 30.09.2020 18:48:16

DRAMA v Parizu! Po PROSTAŠKEM napadu Italijanke je Nizozemka pristala NA INVALIDSKEM VOZIČKU!?! (video)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je v drugem krogu odprtega prvenstva Francije oddal le dve igri. Na tretjem grand slamu sezone je proti Američanu Mackenzieju McDonaldu slavil s 6:1, 6:0, 6:3 po uri in 42 minutah. Precej dlje je za zmago potrebovala peta nosilka, Nizozemka Kiki Bertens, ki so jo po zmagi morali odpeljati z vozičkom.

Nadal, ki je na igriščih Rolanda Garrosa osvojil rekordnih 12 lovorik, je v tretji krog napredoval zlahka, potem ko ga 25-letni Američan ni mogel resneje ogroziti. Kljub drugačnim pogojem, kot jih v Parizu igralci in igralke poznajo meseca maja in v začetku junija, je Nadal pokazal, zakaj je še vedno favorit številka ena za 13. naslov na OP Francije. 


V tretjem krogu se bo Nadal pomeril z boljšim iz dvoboja med Japoncem Keijem Nišikorijem in Italijanom Stefanom Travaglio. V isti polovici žreba je napredoval Argentinec Diego Schwartzman, ki je s 6:1, 7:5, 6:0 ugnal Italijana Lorenza Giustina. Slednji je v prvem krogu na igrišču prebil kar šest ur in pet minut proti Francozu Corentinu Moutetu.

V tretji krog je napredoval tudi tretji nosilec Avstrijec Dominic Thiem. Zmagovalec OP ZDA in dvakratni finalist OP Francije je v drugem krogu ugnal Američana Jacka Socka s 6:1, 6:3, 7:6 (6) po dveh urah in 25 minutah, s čimer je še korak bližje polfinalnemu obračunu z Nadalom, če se bosta oba do tja prebila. Še pred tem v boju za osmino finala Avstrijca čaka bodisi Norvežan Casper Ruud bodisi Američan Tommy Paul.

Prava drama se je odvijala na igrišču številka 14, kjer sta se merili peta nosilka Bertensova in finalistka Roland Garrosa izpred osmih let Italijanka Sara Errani. Obračun je dobila prva s 7:6 (5), 3:6, 9:7, z igrišča pa so jo morali zaradi poškodbe gležnja odpeljati z vozičkom.

Italijanka je med dvobojem glasno protestirala in se posmehovala Nizozemki, ker naj bi hlinila poškodbo, sama pa je imela ogromno težav z metanjem žogice v zrak pri servisu, zaradi česar si je prislužila številna opozorila in kazni zaradi zavlačevanja.

Dvoboj je trajal tri ure in 11 minut, v njem pa so maloštevilni gledalci videli kar 24 odvzemov servisa. Zadnji set je trajal uro in 16 minut, Erranijeva pa je kar trikrat servirala za zmago.

Italijanka na koncu tekmici ni podala loparja (namesto običajnega stiska rok v teh koronskih časih), ampak je le udarila po žogici in zaklela staro dobro italijansko 'vaffanculo' (je*i se).

Bertensova, osma igralka sveta, se je po zmagi in drami zvijala od bolečin, igrišče zapustila v invalidskem vozičku, tako da je njen nastop v tretjem krogu vprašljiv.

Članki iz rubrike