Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 24.08.2020 20:04:13

Bedene uspešen tudi v drugem krogu na mastersu v New Yorku

Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v drugem krogu na turnirju serije masters Cincinnati, ki poteka v New Yorku, po uri in tri četrt igre ugnal Američana Taylorja Fritza, 24. igralca svetovne lestvice. Izid je bil 7:6 (5) in 7:5.

V tretjem krogu, osmini finala 4,2 milijona dolarjev vrednega turnirja, se bo Bedene pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je izločil Američana Marcosa Girona.

Enaintridesetletni Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 61. mesto, je uvodni niz dobil v podaljšani igri, v drugem pa je pri vodstvu s 5:4 na servis tekmeca povedel s 30:0. Vendar je Američan izenačil najprej po točkah, nato pa še v nizu na 5:5.

Ljubljančan je v 11. igri po svojem začetnem udarcu brez izgubljene točke znova povedel s 6:5. V naslednji igri je Bedene tekmeca ulovil na 30:30 po dvojni napaki, takoj nato pa prišel do prve žogice za zmago.

Američan je z drugim servisom izenačil, nato pa je Slovenec drugo priložnost za "break" in zmago izkoristil in vnovič slavil na tem turnirju.



Bedene je po dveh zmagah v kvalifikacijah dobil še drugo igro na glavnem turnirju. V prvem krogu je sinoči premagal je 18. igralca sveta, Cristiana Garina iz Čila, s 6:4, 6:7 in 6:0.

Nocoj igra še Andreja Klepač, ki se bo skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko v drugem krogu dvojic pomerila z Američankama Jennifer Brady in Caroline Dolehide.

* Izid, 2. krog:
Aljaž Bedene (Slo) - Taylor Fritz (ZDA) 7:6 (5), 7:5.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike