zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 18.06.2020 11:58:28

Z državnim prvenstvom v kategorijah U-14 in U-18 začetek vrhunca sezone

V ponedeljek se je na igriščih TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj začelo državno prvenstvo. V Kranju se za naslov merijo tekmovalci in tekmovalke do 14. leta starosti, na Ptuju pa bomo dobili državnega prvaka in državno prvakinjo v starostni kategoriji U-18. Dogajanje na Gorenjskem in Štajerskem pa je le napoved izjemno bogatega in pestrega programa pod okriljem Tenis Slovenije v naslednjem mesecu dni.

Po odigranih kvalifikacijskih obračunih bi se glavni del turnirja tako v Kranju kot tudi na Ptuju moral pričeti že v ponedeljek, a je tekmovalcem načrte prekrižalo deževno vreme.

Danes je drugače, strune na loparjih že trpijo, v ogenj pa so se že podali nekateri glavni favoriti. V Kranju sta prvo oviro uspešno preskočili 1. nosilka Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in 2. nosilka Lija Mumlek (ŽTK Maribor), enako pa velja za 2. nosilca med dečki U-14 Luko Videnovića (TK Triglav Kranj).

Na Ptuju je z nastopi uspešno začel 1. nosilec turnirja Maj Premzl (ŽTK Maribor), že v 1. krogu pa se je poslovil 3. nosilec Aljaž Kirbiš. Predstavnik TK Branik Maribor je moral priznati premoč vročemu Boru Artnaku (AS Litija), ki je bil boljši s 6:1 in 6:2.

Več rezultatov
- DP Odmev U14 - dečki


- DP Odmev U14 - deklice
- DP Petrol U18 - fantje
- DP Petrol U18 - dekleta

Vroče bo tudi v naslednjih tednih
Še preden bomo dobili državnega prvaka in državno prvakinjo v kategorijah Odmev U-14 in Petrol U-18, se bo v petek, 19. junija, pričelo tudi državno prvenstvo RVO (rekreativno-veteranska organizacija).

Da nam ne bo dolgčas niti v naslednjem tednu, bodo na državnem prvenstvu skrbeli tekmovalci v starostnih kategorijah Lino U-12 in Zala U-16, ob tem nas čaka še play-off 1. moške in ženske članske lige, v začetku julija pa še zaključek lige Lino U-12 in vrhunec - člansko državno prvenstvo.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike