Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 19.02.2020 07:31:31

Še en velik skalp za Aljaža Bedeneta: po skoraj dveh urah in pol je zrušil 17. igralca sveta!

Profimedia
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Marseillu (769,670 evrov nagradnega sklada) s 4:6, 6:4 in 7:5 po dveh urah in 22 minutah premagal petega nosilca in 17. igralec svetovne lestvice, Rusa Karena Kačanova. Bedene je kot najboljši Slovenec na 47. mestu lestvice ATP.

V drugem krogu se bo pomeril z Gillesom Simonom, 58. igralcem svetove lestvice iz Francije. Ta je s 6:4 in 7:6 (3) izločil rojaka Harolda Mayota, ki je nastop na turnirju dobil posebno povabilo.

Po izgubljenem uvodnem nizu je v drugem Bedene povedel z 2:1 na svoj servis. Nato je po uri in minuti igre potreboval zdravniško pomoč. Po njej sta igralca nadaljevala dvoboj, servis pa je imel Kačanov.



Ljubljančan je prišel do dveh prednosti, a je Rus uspel izenačiti na 2:2. S svojim desetim asom je Bedene v peti igri znova povedel (3:2), ter v deveti po drugi izkoriščeni priložnosti znova vodil s 5:4. Bedene je v deseti igri izkoristil svoj tretjo priložnost za odvzem servisa in po uri in 35 minutah izenačil izid v nizih na 1:1.

Tridesetletni Slovenec je tako z začetnim udarcem odprl odločilni tretji niz za vodstvo z 1:0. Bedene je nato po seriji dobljenih servisnih iger brez izgubljene točke povedel s 3:2. V šesti igri mu po prednosti ni uspelo odvzeti servisa Rusu. Ta je v deseti igri izenačil na 5:5, naslednji igri pa je dobil Bedene, ki je v dvanajsti vodil že s 40:0, a je Kačanovu uspelo izenačiti. Naslednjo prednost je Bedene pretvoril v novo odmevno zmago tik pred nastopom novega dneva.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike