nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bm
bm
0 12.02.2020 11:09:39

Odprto prvenstvo Diners v Ljubljani: Razkropljeni na prvenstvih po Evropi

Tin Krstulovič in Jan Kupčič
Pretekli teden je bilo največ pozornosti namenjene reprezentančnim nastopom mladinskih selekcij do 14 in 16 let v kvalifikacijah za zimska evropska ekipna prvenstva.

Po zelo uspešnem nastopu ekipe dečkov do 12 let, ki se je v kvalifikacijah za nastop na evropskem ekipnem zimskem prvenstvu uvrstila na zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo ta konec tedna v češki Veski, so pretekli teden nastopile še ekipe dečkov in deklic do 14 ter deklet do 16 let. Slovenska dekleta so nastope začela izvrstno in v uvodnem srečanju presenetljivo premagala prve favoritinje turnirja Hrvatice, ki so prišle na turnir z najmočnejšo zasedbo med vsemi ekipami. Ekipa v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Maša Viriant je pod vodstvom Reneja Jagačiča v Puszczykowem na Poljskem hrvaške vrstnice premagala z 2:1. Slovenijo je v vodstvo popeljala Ana Lanišek, Petja Drame je nato izgubila obračun z najboljšo hrvaško igralko, odločilni obračun dvojic pa sta Laniškova in Drametova dobili s 4:6, 6:2, 13:11. Slovenska ekipa je v nadaljevanju z 0:3 izgubila odločilni obračun za uvrstitev na zaključni turnir z ekipo Poljske, v razigravanju za končno tretje mesto pa so bila od naših s 3:0 boljša še dekleta iz Slovaške.

Precej manj konkurenčni sta bili ekipi dečkov in deklic do 14 let, saj sta obe ekipi končali na repu, na osmem mestu. Dečki so v postavi Luka Videnovič, Marko Požonec in Vid Mohar pod vodstvom Marka Pora nastopali v Bariju in ostali brez zmage ter brez osvojene točke. V prvem krogu so jih s 3:0 premagali Turki, v razigravanju najprej s 3:0 Madžari, v tekmi za končno sedmo mesto pa z 2:0 še vrstniki iz Srbije. Podobno usodo so doživele deklice na turnirju v Plovdivu. Nastopile so v postavi Nala Kovačič, Ana Tara Praček in Lija Mumlek, na turnirju jih je vodil Gregor Senica. Deklice so uvodno srečanje z 0:3 izgubile z Bolgarkami, v razigravanju pa so jih najprej s 3:0 ugnale Turkinje, v tekmi za sedmo mesto pa še z 2:0 vrstnice iz Švedske.

Kar nekaj upov polagamo v ekipo fantov do 16 let. Ti bodo nastopili ta teden na turnirju v Rakovniku. Tja bodo pod vodstvom Denisa Bovhana odpotovali v postavi Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. Vsi trije so izkušeni igralci, ki so uspešno nastopali tako na turnirjih Tennis Europe kot tudi že na mladinskih turnirjih ITF.

OP Diners v Ljubljani


V Ljubljani se je v LTA končalo odprto prvenstvo Diners za člane in članice. Na zelo dobro zasedenem turnirju članov, nastopili so trije igralci iz prve deseterice, je po tem, ko se v zaključne boje nista uvrstila prvi in drugi nosilec Tino Kovačič in Gašper Bezjak, slavil četrti nosilec in trinajsti igralec lestvice TS Tin Krstulovič (Ptuj). V zanimivem in izenačenem finalu, ki je trajal tri ure, je s 3:6, 6:3, 7:6 (3) premagal tretjega nosilca, devetega igralca lestvice TS, Jana Kupčiča (Branik). Kupčič je bil v polfinalu s 6:3, 7:5 boljši od Tina Kovačiča, Krstulovič je s 6:1, 7:5 premagal Žigo Kovačiča. Za Krstuloviča je to prvi naslov na članskih turnirjih TS. Pri članicah se je v konkurenci 12 igralk zmage veselila Meta Marenk (Triglav). V finalu je s 6:2, 1:6, 6:4 premagala Saro Palčič (Vanga). Tudi za Marenkovo je to prvi naslov v članski konkurenci na turnirjih TS.

Turnirja Lino
V Mariboru sta se na igriščih ŽTK in Branik končala finalna turnirja Lino do 12 let. Oba A-turnirja sta bila odlično zasedena, saj je pri deklicah manjkala samo prva igralka lestvice Ela Plošnik, pri dečkih pa drugi igralec lestvice TS Žiga Šeško. Pri dečkih je slavil drugi nosilec, 11-letni Svit Suljić (Brežice). V finalu je s 5:7, 6:4, 7:5 premagal prvopostavljenega Luko Petrovića (Slovan). Za Suljića je to druga zmaga na turnirjih TS do 12 let, na lestvici TS pa se hitro približuje vodilnima igralcema. B-turnir je osvojil Bernard Gašper (Radovljica), ki je v finalu s 6:7 (6), 6:1, 6:0 premagal Marka Hanžiča (TK CC). Pri deklicah smo spremljali finalni obračun članic domačega kluba ŽTK Maribor, prve nosilke Beti Jazbec Butina in druge nosilke Alje Senica. Tudi deklici sta odigrali tri nize, izenačen obračun pa je s 6:3, 5:7, 6:2 dobila Butina. To je zanjo, po treh porazih v finalih, prvi naslov na turnirjih TS. B-turnir deklic je osvojila Leticija Pipan (Brežice). V finalu je s 7:6 (2), 6:3 premagala Manjo Perko (Murska Sobota).

Od Trnave do Cancuna
Po krstnem nastopu za slovensko reprezentanco na pokalu Fed turnirje ITF nadaljuje 19-letna Primorka Nika Radišič. Nika na lestvici WTA ta teden zaseda 529. mesto, njena postaja pa je bila tokrat Trnava in nastop na turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. V prvem krogu kvalifikacij je igrala s Španko Andreo Lazaro Garcia in izgubila z 2:6, 0:6. V kvalifikacijah turnirja v mehiškem Cancunu je Matic Špec, trenutno je 1143. igralec lestvice ATP, tudi tretji teden nastope začel z zmagama. Tokrat je v prvem krogu s 6:1, 6:2 premagal Mehičana Ericka Sancheza, v drugem pa s 6:4, 7:6 Novozelandca Alexandra Klintcharova. V finalu kvalifikacij bo igral z Georgom Goldhoffom iz ZDA. Dobro gre za zdaj v Heraklionu tudi izkušenemu 30-letnemu Miku Urbaniji, na lestvici ATP zaseda 1115. mesto. V prvem krogu je s 6:1, 6:0 premagal Hrvata Sandra Guščića in bo za nastop v glavnem turnirju igral s 23-letnim Nemcem Lassejem Muscheitesom. V Heraklionu bo v glavnem turnirju nastopil Tom Kočevar Dešman, katerega čaka obračun z Italijanom Antoniom Massaro. Krstna nastopa na članskih turnirjih ITF sta v Heraklionu (15.000 USD) dočakala 18-letna Ljubljančana Matic Dimic in Maj Tomac. Dimic je v prvem krogu kvalifikacij igral z vrstnikom iz Italije Marcom Furlanettom in za las zgrešil prvo zmago. Italijan je bil boljši z 1:6, 6:3, 11:9. Izgubil je tudi Tomac. S 6:2, 7:6 (2) ga je ugnal leto dni starejši Belgijec Nicolas Demeroutis.

Značke: tenis, utrinki

Članki iz rubrike