Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 01.02.2020 12:22:05

Sofia Kenin osvojila odprto prvenstvo Avstralije

Reuters
Američanka Sofia Kenin je zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V finalu prvega turnirja za grand slam v sezoni je po sijajni predstavi v treh nizih s 4:6, 6:2, 6:2 premagala dvakratno zmagovalko turnirjev velike četverice Španko Garbine Muguruza.

Enaindvajsetletnica iz Pembroke Pinesa na Floridi je sploh prvič zaigrala v četrtfinalu katerega od velikih turnirjev, v Melbournu pa je preskočila še dve oviri za največji uspeh v njeni kratki karieri. Z zmago je v žep pospravila še 2,49 milijonov evrov in bo v ponedeljek na novi lestvici WTA sedma igralka sveta.

V prvem nizu sta obe tekmici prikazali dober, raznovrsten tenis, večino časa pa je bila bolj agresivna Španka, ki je do prvega odvzema servisa prišla v tretji igri. Pri vodstvu s 4:2 je imela priložnost še za drugi break, a je vse tri 21-letna Američanka ubranila. Nato je izenačila na 4:4 po manjšem padcu v igri nekdanje številke ena.



Trenutki neosredotočenosti Španke so bili v primerjavi z drugim nizom precej krajši. V prvem se je zbrala in ga dobila s 6:4, v drugem pa je storila preveč napak in 21-letni Američanki dovolila hitro izenačenje na 1:1.

Keninova je odlično igrala predvsem v obrambi, v pravih trenutkih pa je znala napasti in si priboriti prednost breaka v šesti igri odločilnega niza. Roka se ji tudi kasneje ni zatresla, po dveh urah in petih minutah pa se je veselila uspeha kariere.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike