podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 04.10.2019 08:16:10

Slovenija naslednje leto v Indijo ali Pakistan

Slovenska teniška reprezentanca bo naslednje leto v kvalifikacijah za Davisov pokal igrala v Indiji ali Pakistanu, so danes sporočili iz Teniške zveze Slovenije. Slovenci bodo na tej tekmi gostovali, če bodo zmagali, bodo igrali v prvi svetovni skupini, sicer pa v drugi.

Na sedežu krovne zveze ITF so danes opravili žreb kvalifikacij za Davisov pokal. Tekme bodo 6. in 7. marca naslednje leto, Slovenci se bodo pomerili s poražencem obračuna med Pakistanom in Indijo. Slovenski igralci bodo v vsakem primeru gostovali. V primeru zmage bo Slovenija nastopila v prvi svetovni skupini, v primeru poraza pa v drugi. Tekme reprezentanc v svetovnih skupinah bodo septembra 2020.

"Indija ima precej višje uvrščene igralce na lestvici ATP, zato predvidevam, da bomo igrali s Pakistanom. Igrali bomo v gosteh, kar je vedno težko. Dokaz je bil minuli obračun proti Egiptu, kjer so bile res težke razmere. Ne vem, kakšne razmere nas bodo marca čakale v Aziji. Je pa informacija o tekmah v Davisovem pokalu pravočasna, saj si bodo naši najboljši tekmovalci lažje prilagodili urnik turnirjev," je žreb ocenil selektor Miha Mlakar.



Za nastop v svetovni skupini 1 ali 2 se bo borilo 48 reprezentanc. Ti skupini sta zamenjali prejšnjo obliko tekmovanja, ko so reprezentance nastopale v evroafriških skupinah, ameriški in azijsko-oceanijski skupini.

Za naslov najboljše reprezentance na svetu se bo v elitni skupini novembra v Madridu pomerilo 18 ekip.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike