stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 29.08.2019 09:19:43

Kljub gladki zmagi VELIKE (?) težave za Đokovića: Igram z neprestanimi BOLEČINAMI

Profimedia
Prirediteljem letošnjega četrtega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku je ponagajal dež. Večino dvobojev so prestavili na naslednji dan, nosilci in nosilke pa so nastopili na igriščih Arthur Ashe in Louis Armstrong, ki premoreta premični strehi.

Nastop v tretjem krogu so si zagotovili bolj ali manj vsi favorizirani igralci in igralke. Prvopostavljeni Srb Novak Đoković je premagal Argentinca Juana Ignacia Londera s 6:4, 7:6 (3) in 6:1, tretjepostavljeni Švicar Roger Federer pa Damirja Džumhurja iz Bosne in Hercegovine s 3:6, 6:2, 6:3 in 6:4.

Branilec lanskega naslova Đoković je dosegel 71. posamično zmago v New Yorku in se v tej prvini izenačil z legendarnim Američanom Petom Samprasom, sicer petkratnim zmagovalcem OP ZDA in sedemkratnim v Wimbledonu. Več posamičnih zmag na slovitem teniškem turnirju v velikem jabolku imajo le Američan Jimmy Connors (98), Federer (86), Američan Andre Agassi (79) in Čeh Ivan Lendl (73).

Đoković je v drugem krogu z rutinsko predstavo opravil s svojim južnoameriškim tekmecem, je pa pošteno "prestrašil" svoje najbolj zveste privržence, saj je med dvobojem dvakrat zahteval zdravniško pomoč zaradi bolečine v levi rami.

"Že dlje časa imam tovrstne zdravstvene težave. Ni lahko igrati ob neprestanih bolečinah, a trudim sem, da so moje točke na dvobojih zavoljo tega čim krajše," je v zvezi s tem dejal Đoković, ki se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem ameriško-srbskega dvoboja Denis Kudla - Dušan Lajović.

Federer, 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je zadnjo zmago na OP ZDA dosegel 2008, je bil v drugem krogu boljši od Džumhurja, tako kot na prvem dvoboju proti indijskemu kvalifikantu Sumitu Nagalu pa je izgubil uvodno igro. Po zmagi je dejal, da bo skušal izboljšati svoje uvode v naslednjih dvobojih, saj je pri njegovih 38. letih izjemno pomembna racionalna porabe energije. V tretjem krogu ga čaka zmagovalec britansko-francoskega obračuna Daniel Evans - Lucas Pouille.


V naslednji krog je napredoval tudi Japonec Kei Nishikori, ki je bil boljši od Američana Bradleyja Klahna s 6:2, 4:6, 6:3 in 7:5.

V ženski konkurenci ni bilo presenečenj. Avstralka Ashleigh Barty, druga nosilka turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev, je ukanila domačinko Lauren Davis s 6:2 in 7:6 (2), tretjepostavljena Čehinja Karolina Pliškova je bila boljša od Gruzijke Mariam Bolkvadze s 6:1 in 6:4.

Napredovala je tudi Američanka Serena Williams, ki je po hudem boju premagala rojakinjo Caty McNally s 5:7, 6:3 in 6:1, zalomilo pa se je njeni starejši sestri Venus. Od 39-letne veteranke je bila boljša petopostavljena Ukrajinka Elina Svitolina, ki je slavila s 6:4 in 6:4.

Serena Williams, ki že lep čas lovi svojo 24. turnirsko zmago na turnirjih za grand slam - v tem primeru bi ujela Avstralko Margaret Court - je vložila precej energije za zmago nad zelo sproščeno in po tekmovalni plati povsem neobremenjeno 17-letno rojakinjo McNallyjevo. Ta se niti ni rodila, ko je mlajša od sester Williams že pokorila konkurenco v Flushing Meadowsu in leta 1999 dosegla svojo prvo posamično zmago na tem turnirju.

"Ta dvoboj sem preživela, s svojo predstavo pa nikakor ne morem biti zadovoljna," je bila po današnji zmagi kritična Williamsova. V tretjem krogu jo čaka zmagovalka češko-tajvanskega dvoboja Karolina Muchova - Su-Wei Hsieh.

Danes bo na veliko sceno stopil Aljaž Bedene. V uvodnem dvoboju na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu je zanesljivo ukanil Slovaka Jožefa Kovalika s 6:3, 6:4 in 7:5, ob 19. uri pa ga čaka Francoz Benoit Paire.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike