mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.08.2019 22:56:29

Aljaž Bedene na pragu naslova v Portorožu

Profimedia
Najboljši slovenski tenisač in prvi nosilec turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu Aljaž Bedene je le še zmago oddaljen od šestnajstega naslova na turnirjih serije challenger.

V slovenskem polfinalu je Bedene premagal Blaža Rolo s 6:3 in 6:2, v finalu v nedeljo ob 20. uri s televizijskim prenosom na Sportklubu pa se bo pomeril z Norvežanom srbskih korenin Viktorjem Durasovicem, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj 350 mest nižje.

Dvaindvajsetletni Durasovic je v polfinalu 50.000 dolarjev vrednega turnirja premagal branilca naslova Francoza Constanta Lestienna s 3:6, 6:1 in 6:1.


Medtem ko je Durasovic že z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere, bo skušal Bedene zbirko naslovov na challengerjih povečati na šestnajst, s čimer bi se le na en naslov približal slovenskemu rekorderju Blažu Kavčiču. Prvega je osvojil 2010 v Barletti v Italiji, zadnjega pa lani oktobra v Orleansu v Franciji.

Tridesetletni Ljubljančan lahko hkrati postane tretji slovenski zmagovalec portoroškega challengerja. Prvo leto 2013 je slavil Grega Žemlja, ki je v polfinalu premagal prav Bedeneta, naslednje leto pa je bil najboljši Blaž Kavčič.

Zmagovalca turnirja dvojic sta Rus Tejmuraz Gabašvili in Španec Carlos Gomes Herrera, ki sta v finalu ugnala avstrijski par Lucas Miedler/Tristan Samuel Weissborn s 6:3 in 6:2.

Članki iz rubrike