profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bm
bm
0 20.03.2019 11:51:46

ŠE ZADNJI TURNIRJI V ZIMSKI SEZONI: Ogrevajo se za tople dni

Matic Špec
Slovenski igralci in igralke v različnih starostnih kategorijah nastopajo po vsem svetu, konec tedna pa bo v Športnem centru Millenium, BTC Ljubljana, rekreativno-veteransko državno prvenstvo Slovenije v dvojicah.

Zaključili so jo fantje in dekleta na OP do 18 let, dečki in deklice na OP do 14 let ter najmlajši, ki so tekmovali na turnirju v starostni kategoriji 8–11 let. A-turnir dečkov do 14 let je zanesljivo osvojil trenutno drugi igralec lestvice do 14 let Tim Kušter (TK CC). V finalu je s 6:2, 6:3 premagal Jako Goloba (Triglav). Kušter je v polfinalu s 6:0, 6:0 izločil Luko Videnoviča (Triglav), Golob je bil s 6:3, 6:0 boljši od Luke Albrehta (TK CC). B-turnir dečkov je osvojil Paolo Angeli (ŠTK Velenje), ki je v finalu s 6:4, 6:0 premagal Blaža Železna (ŽTK Maribor). Angeli je v polfinalu s 6:0, 6:1 izločil Nina Govediča (TK SB), Železen pa je bil v drugem polfinalu s 6:1, 6:2 boljši od Žige Dolinška (ŽTK Maribor).

Deklice so igrale v Mengšu, kjer so bile v ospredju igralke ŽTK Maribor, saj so se kar tri uvrstile v polfinale. Tu je Anamari Žnuderl s 6:1 (predaja) izločila Ano Taro Praček (Luka Koper), Lija Mumlek pa je bila s 6:1, 6:1 boljša od Pie Petelinšek. V finalu je s 6:4, 6:2 slavila Žnuderlova.

Na OP za dekleta do 18 let je prvo zmago na turnirjih TS v tej starostni kategoriji dosegla Tara Gorinšek (Ptuj). V finalu je s 6:2, 0:6, 6:2 premagala Pio Marijo Rebec (TC Ljubljana). Gorinškova je bila v polfinalu s 6:2, 7:5 boljša od Alje Belinger (Šplus), Rebčeva je s 6:3, 7:5 premagala Brino Šulin (Radomlje). Pri fantih sta se v finale uvrstila Tilen Potočnik (Šplus) in Aljaž Jeran (Radomlje). Potočnik je v polfinalu s 6:2, 3:6, 6:4 premagal Miho Vetriha (Slovenj Gradec), Jeran pa je bil s 6:1, 4:6, 6:0 boljši od Tristana Lukasa Nickelja Koželja (Radomlje). V finalu je s 6:2, 3:6, 6:3 zmagal Jeran.

Najmlajši so zimsko sezono zaključili v Ljubljani, kjer je Z tenis klub vnovič odlično organiziral turnir v tenisu za starostno kategorijo 8–11 let. V dveh dneh je nastopilo okrog 140 igralcev in igralk. V soboto so bili turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 let. V mini tenisu za deklice je zmagala Nika Kožuh (Maja), ki je v finalu z 2:1 premagala Hano Pahor Peterlin (Benč). V mini tenisu za dečke je bil najboljši Aleksej Mulej (Maja). V finalu je z 2:1 premagal Jona Novaka (Grosuplje). V midi tenisu za deklice je slavila Nika Matevžič Bašelj (Maja), ki je v finalu z 2:0 premagala Veritso Yanevo (Brežice). V midi tenisu za dečke je zmagal Matija Kozjak (Olimpija). V finalu je z 2:1 premagal Luko Požonca (TK CC). V kategoriji do 10 let je slavil Aleksander Burmakin (Morje), ki je bil v finalu s 6:1 boljši od Tilna Košaka (Maja). Turnir deklic do 10 let je dobila Zoja Peternel (ŠD TŠR), ko je v finalu s 6:3 premagala Niko Mlakar (Medvode). V nedeljo je bil še turnir do 11 let. Pri dečkih je zmagal Lan Konečnik (Slovenj Gradec), ki je v finalu s 6:3 premagal Lasseja Gajška Zajca (Top ten). Pri deklicah je bila najboljša Ana Stojnev (Max Ljubljana), ki je v finalu s 6:2 premagala Elo Bassanese (Luka Koper).

Matic do prvega v karieri
Do uspeha kariere je s prvo zmago na turnirjih ITF prišel Mariborčan Matic Špec v ameriški Arcadii (15.000 USD). S soigralcem s Cipra Michailom Pervolarakisom sta osvojila turnir z zmago 6:4, 6:3 nad Švedoma Simonom Freundom in Karlom Fribergom. Špec se je iz ZDA že preselil na turnir ITF v mehiški Cancun (15.000 USD), kjer je nastopil v kvalifikacijah. Oba dvoboja je dobil in se uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je s 7:6 (4), 3:2 (predaja) izločil Ukrajinca Olega Kotkova, v drugem srečanju pa je s 6:4, 6:3 premagal Avstrijca Davida Pichlerja.

Dobro sta na turnirju ITF, prvem na letošnji tritedenski turneji Istarska riviera, z nagradnim skladom 15.000 USD nastopila Nik Razboršek in Mike Urbanija. V dvojicah sta se uvrstila v finale, tu pa sta z 2:6, 0:6 klonila pred Nemcema Constantinom Schmitzom in Benjaminom Hassanom. Urbanija je v kvalifikacijah drugega turnirja Istarske riviere v Rovinju (15.000 USD) v prvem krogu igral s Srbom Arsenijo Zlatanovićem in se uvrstil v drugi krog, saj mu je Srb tekmo pri zaostanku z 1:3 v prvem nizu predal. V finalu kvalifikacij se bo pomeril z Avstrijcem Moritzem Thiemom.



Anže Arh je nastopil v kvalifikacijah turnirja ITF v tunizijski Tabarki (15.000 USD) in v prvem krogu s 4:6, 3:6 izgubil z Norvežanom Jakobom Grønerjem.

Blaž Rola bo ta teden nastopil na challengerju v Zhangjiagangu (54.160 USD) na Kitajskem. V prvem krogu bo igral z 22-letnim Kitajcem Zhizhen Zhangom, 357. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Mladinska konkurenca
Maja Makorič, 328. mladinka sveta, ta teden nastopa na mladinskem turnirju ITF v maroški Casablanci; gre za turnir 3. ranga. Maja je v prvem krogu igrala s Kamerunko Anno Lorie Lemongo Toumbou in zmagala s 6:0, 6:1. V Maroku je tudi Filip Jeff Planinšek, ki bo v prvem krogu igral z Latvijcem Karlisom Ozolinsom, 155. igralcem lestvice ITF. Tin Krstulovič, ki je ta teden na 604. mestu svetovne mladinske lestvice, je na turnirju ITF 5. ranga v latvijskem Adaziju. Je četrti nosilec turnirja, nastope pa je začel z zmago. V prvem krogu je s 6:2, 6:2 premagal Poljaka Wojteka Szczesnyja.

Na turnirju TE do 14 let v Antalyi nastopajo Maša Viriant, Špela Sedej in Rina Grošelj. Vse tri so nastopile v kvalifikacijah. Rina je po uvodni zmagi izgubila v finalu kvalifikacij, Maša in Špela pa sta se z dvema zmagama uvrstili v glavni turnir. Tu je že nastopila Sedejeva in z 0:6, 2:6 izgubila z domačinko Asjo Basaran. Viriantovo prvi nastop še čaka.

In še Miami
Največ pozornosti pa bo ta teden namenjene našim najboljšim igralkam in igralcu, ki se bodo za točke lestvic WTA in ATP potegovali na turnirju v Miamiju. Turnir z nagradnim skladom po devet milijonov dolarjev se je s kvalifikacijami začel v ponedeljek, slovenske barve pa v posamični konkurenci branijo Dalila Jakupović, Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Jakupovićeva je v prvem krogu igrala s Francozinjo Fiono Ferro in zmagala z 1:6, 6:3, 6:2, za uvrstitev na glavni turnir pa mora premagati Američanko Madison Brengle, 98. igralko lestvice WTA. Hercogova se je pomerila z Madžarko Fanny Stollar in bila boljša s 6:2, 6:2. Za uvrstitev na glavni turnir bo igrala z Nemko Lauro Siegemund, 108. igralko lestvice WTA. Bedene bo v prvem krogu igral s 30-letnim Francozom Adrianom Mannarinom, 55. igralcem lestvice ATP. Slednji pa je potrdil spremenjen termin challengerja v Porotorožu, ki bo letos teden kasneje, in sicer od 9. do 18. avgusta. Termin je bil prestavljen po dogovoru z Aljažem Bedenetom, ki želi priprave na zadnji grand slam sezone, OP ZDA, opraviti na domačih tleh.

Značke: tenis, šport

Članki iz rubrike