Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.01.2019 15:00:08

Đoković prek Medvedjeva v četrtfinale Melbourna

Reuters
Prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je zadnji četrtfinalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Prvi nosilec uvodnega grand slama sezone je v osmini finala izločil Rusa Danila Medvedjeva s 6:4, 6:7 (5), 6:2 in 6:3. V četrtfinalu bo igral proti Japoncu Keiju Nishikoriju.

Medvedjev, sicer 19. igralec sveta, je kar dobro namučil šestkratnega zmagovalca Australian Opna. Dvoboj je trajal tri ure in 15 minut, samo drugi niz eno uro in 11 minut. V zaključku četrtega niza je Medvedjev ob nekaj slabih udarcih nejevoljno zalučal lopar v tla, vidno utrujeni Đoković pa je dvoboj izkušeno pripeljal do konca. Na servis Rusa je zapravil dve zaključni žogici, tretjo je izkoristil.

"Vem, da zdaj to gleda moj naslednji nasprotnik ... Počutim se fantastično, najboljše v celem življenju," se je uvodoma pošalil Đoković, o današnjem dvoboju pa je dodal: "Bila je izredna fizična bitka. Danil igra zelo dobro, ima dober servis, backhand. Dobro se brani, zna priti do mreže. Težko ga je bilo prebiti, treba je bilo najti pot. Ubranil sem nekaj točk. Enostavno moraš preživeti in čakati na priložnost."

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike