stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.09.2018 08:00:28

Največje presenečenje turnirja: Švicar Roger Federer izpadel v osmini finala!

Roger Federer
Vszi
Roger Federer je izpadel v osmini finala odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. Švicar, petkratni zmagovalec US Opna, ki je bil na zadnjem turnirju za grand slam drugi nosilec, je v štirih nizih in po treh urah in 34 minutah dvoboja moral priznati premoč Avstralcu Johnu Millmanu.

Za novo teniško senzacijo je poskrbel 29-letni nepostavljeni Avstralec Millman, ki se je v četrtfinale uvrstil z izidom 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3). Avstralec, ki še nikoli ni bil višje od 49. mesta na svetovni jakostni teniški lestvici ATP, se je, potem ko je izločil nekdanjo številko 1 in enega največjih igralcev, sploh prvič uvrstil v četrtfinale katerega od turnirjev velike četverice.


Millman, ki še nima osvojenega turnirja ATP, se bo za polfinalno vstopnico pomeril s še eno teniško legendo in večkratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam Srbom Novakom Đokovićem, šestim nosilcem, ki je bil v osmini finala v treh nizih in po dveh urah boljši od Portugalca Joaa Souse.

V osmini finala je izpadla tudi ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa, petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je v dveh nizih izgubila proti Španki Carli Suarez Navarro.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike